16 Haziran 2017 Cuma 11:25
KPSS sonuçları açıklandı

Türkiye’de milyonarca kişi KPSS sınavına giriyor. Güzel bir iş hayali herkesi heyecanlandırıyor. Hal böyle olunca sınavın önemi kat be kat artıyor. Aylar öncesinden başlayan çalışmalar sınav ile sonuçlansa da daha sonrasında KPSS sonuçları merak ediliyor.

Heyecan ile sonuçlar bekleniyor. 21 Mayıs Pazar günü iki oturumda gerçekleştirilen KPSS A grubu ve Öğretmenlik sınav sonuçları ÖSYM işlem takvimine göre bugün açıklanıyor. 21 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen KPSS sabah oturumunda Genel Kültür Genel Yetenek sınavı yapıldı. Öğleden sonra gerçekleştirilen oturumda ise KPSS Öğretmenlik sınavı gerçekleştirilmişti. Binlerce adayın ter döktüğü KPSS sınav sonuçları bugün ÖSYM tarafından adayların bilgisine açılıyor.

KPSS SONUÇLARI 2017 NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınava giren adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebiliyorlar. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

KPSS SONUÇ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Güzel bir sonuç almak herkesin hayali. KPSS 2017 A Grubu ve Öğretmenlik Genel Yetenek Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavları ve KPSS Öğretmenlik ve Alan Bilgisi sınavlarının sonuçları 16 Haziran Cuma günü resmen adayların erişimine açıklanacak.

Son Güncelleme: 16.06.2017 22:28
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol