Hasan Özen
Hasan Özen
07 Ağustos 2019 Çarşamba 12:52
MEHMET BAYRAM UYARDI!

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet BAYRAM, Kurban pazarlarında dolaşan sahte paralara karşı hem satıcı hem de kurban almak isteyen vatandaşlara uyarıda bulundu.
Bayram, yaptığı açıklamada;  ‘’Kurban Bayramını fırsat bilen dolandırıcılara karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini söyledi. Dolandırıcıların sahte parayla vatandaşları kandırmaya çalıştığını belirten Bayram, Kurban Bayramına az bir süre kala pazarlar hareketlendi. Sahte para kullanımına karşı hem üreticiler hem de alıcılar uyanık olmalı. Kurbanlık satıcılarının büyük emekleri, dikkatsizlik halinde sahte paraya kurban gidebiliyor.’’
 Kurban pazarlarında alışverişlerin nakit olarak yapıldığına dikkat çeken Bayram, şöyle devam etti; ‘’Kurbanlıkların fiyatları oldukça yüksek ve büyük meblağlarla işlemler gerçekleşiyor. Alım satım işlemlerinin hızlı bir şekilde olmasından dolayı vatandaşlarımız bazen para alışverişinde sıkıntı yaşayabiliyor. Alım satım işleminden sonra alınan paralar dikkatlice sayılmalı. Büyük para destelerinin arasına sahte para konularak dolandırıcılık yapılmaya çalışıldığını duyuyoruz. Kurbanlık Hayvan Üreticilerimizi Hayvan Hırsızlarına Karşı Tedbirli Olmaları Konusunda Uyarıyoruz. 
Kurban Bayramı öncesinde üreticilerimizin artan hayvan hırsızlıklarına karşı dikkatli olmaları konusunda, her türlü dolandırıcılığa, piyasaya sahte para sürülmesi ve olabilecek hayvan hırsızlıklarına karşı Köylerimizde yabancı araç ve şüpheli kişilerin görülmesi halinde emniyet birimlerine bilgi vermeleri konusunda vatandaşların dikkatli olmalarını istiyoruz.’’ Dedi.
 

Son Güncelleme: 07.08.2019 12:58
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol