06 Mart 2017 Pazartesi 13:27
O Ülkede Tarihte Görülmüş En Büyük Sağlık Eylemi !

İngiltere tarihinin en büyük sağlık eylemi, geçtiğimiz hafta sonu Londra’da meydana geldi. İngiltere’ni başkenti Londra’da gerçekleşen eylemde, hükümetin Ulusal Sağlık Sistemi'ni (NHS) özelleştirme çalışmaları nedeni ile yüz binlerce kişi sokaklara döküldü, sağlık sisteminin satılık olmadığını vurguladı.

'Kirli ellerinizi hastanelerimizden çekin'

NHS'e sahip çıkan halk, Sputnik'in haberine göre, ​'NHS yürüyüşümüz' sloganıyla yürüdüler. Halk Meclisi ve UNITE sendikası iş birliği ile örgütlenen kalabalık, Theresa May hükümetinin NHS'e  yönelik olarak özelleştirme çalışmalarını, hastane kapatmalarını ve belli kesintiler uygulamalarını protesto etti. Gösteride yalnızca halk değil, belli çalışanlar da yer aldı. Uzman doktor, asistan doktor, hemşire ve hasta bakıcı gibi alanlardan da katılım gören gösteri, 'Kirli ellerinizi hastanelerimizden çekin' sloganı ile yankı buldu.
 

Sağlık Bakanı’na İşçi Partisi Liderinden Tepki

Yürüyüş, Tavistock Meydanı'nda başladı ve Parlamento Meydanı'na dek devam etti. Parlemento Meydanı’nda düzenlenen mitingin ardından ise sona erdi. İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, gösteride yer alarak İngiltere Sağlık Bakanı Jeremy Hunt'a tepki gösterdi, eleştirilerini ve görüşlerini ortaya koydu. Üzerinde 'NHS sonsuza kadar' yazılı tişörtler, çantalar ve şemsiyeler tutan insanlar, "Jeremy Hunt, buraya sana NHS'nin kalacağını söylemeye geldik.” diyerek hükümetin çalışmalarına ve atılımlara tepki gösterdiler. İngiltere tarihinde düzenlenen en büyük ve kalabalık NHS gösterisi olan eylem, halkın, sağlık alanındaki girişim ve çalışmalardan, özelleştirme ve kısıtlamalardan memnun olmadığın gözler önüne serdi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol