27 Mayıs 2017 Cumartesi 13:34
Rekabetçi Sektörler Programı Farkındalık Toplantısı düzenlendi

Toplantı Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Karaman İl Müdürlüğü, Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA), KMÜ Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi, Karaman Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve Kamu-Üniversite Sanayi İşbirliği Çalışma Kurulu Karaman İl Temsilciliği (KÜSİ) işbirliğiyle gerçekleşti.

Toplantıda konuya dair bilgilendirme sunumunu gerçekleştiren Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Arif Köseoğlu, "Rekabetçi Sektörler Programı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde Avrupa Birliği eş finansmanıyla yürütülen bir programdır. Programın temelinde KOBİ'lere ve girişimcilere yönelik rekabetçiliğin geliştirilmesi odaklı mali destekler sağlayan operasyonel çalışmalar uygulanıyor. Biz de MEVKA olarak Konya ve Karaman illerindeki kurum ve kuruluşların projeler geliştirmesi adına bilgilendirme ve istişare yapmak için bu toplantıları organize ediyoruz." dedi.

Programın içeriğinden bahseden Köseoğlu, programın 2014-2020 yıllarını kapsayacağını belirtti ve bu kapsamda 2017 yılının ilk çeyreğinde bir teklif çağrısına çıkılarak desteklenecek proje seçimine başlandığını söyledi. Ayrıca program için bütçe oluşturulduğunu ifade eden Köseoğlu, "Program kapsamında destek verilecek ve bu desteklerin, öncelikle sanayide ve üretimde verimliliğin artırılması ve cari açığın azaltılmasına katkı sağlaması hedefleniyor. Projeler dört faaliyet alanında ve bu faaliyet alanlarının yalnızca biri altında tasarlanabilir. Bu faaliyet alanları; imalat sanayi, araştırma ve geliştirme, teknoloji transferleri ve ticarileştirmedir." açıklamasında bulundu.

Son Güncelleme: 27.05.2017 13:40
Anahtar Kelimeler:
KaramanKmüToplantı
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol