Hasan Özen
Hasan Özen
02 Haziran 2020 Salı 19:31
Sahibinden Arabaya Talep Arttı

Bunun yerine 2. el araba alıp satmaya başladılar. Ancak 2.el araba piyasası tamamen internet üzerinden dönmeye başladı. Çünkü galeriler alıcıdan ve satıcıdan komisyon alarak kazanıyorlar. Yani satan kişi biraz daha düşük fiyattan galeriye satar. Galerici bu arabayı alıp sahibinin satacağından biraz daha yüksek fiyata yeni alıcı bulur. Alıcıları ve satıcıları buluşturup aradaki komisyoncuları kaldıran bu sitelerde birçok sahibinden araba ilanı mevcuttur. Aradaki komisyon ortadan kalktığı için 2. el araç satış sitelerinde daha ucuz araçlar bulunmaktadır.

2.el Araba Siteleri Ne İşe Yarar?

2.el araba sitelerinin kurulmasıyla birlikte araba pazarları tarihe karıştı. Çünkü bu siteler size zaman ve para kazandırmayı vaat ediyor. Çok hızlı bir şekilde arabanızı satmanızı sağlıyor. Bunun temel sebebi ise sadece kendi çevrenizdeki alıcılara değil tüm Türkiye’deki alıcılara ulaşabiliyor olmanız. İlanınızı gün içerisinde yüzlerce kişi görüntüleyebilir. Sahibinden araba almak isteyen kişilerin çoğu bu siteler üye olduğu için yüzbinlerce kullanıcıya sahiptirler. Bu sitelerin diğer bir avantajı ise istediğiniz zaman istediğiniz yerden ilan verebiliyor olmanız. İster telefonunuzdan ilan verin, isterseniz bilgisayarınızdan.

2. El Araç Siteleri Nasıl Kullanılmalıdır?

Tek yapmanız gereken e-postanız ile kayıt olmak. Ayrıca araba sadece ihtiyacınız olduğunda bakılmaz. Araba bakmak aynı zamanda bir hobidir. Bu hobinizi istediğiniz zaman ve istediğiniz yerde yapabilirsiniz. Eskiden insanlar bunun için hafta sonları araba pazarlarına gitmek zorunda kalıyorlardı. Ancak internetin yaygınlaşması ile böyle bir zorunluluk kalmadı. Sabahları işe giderken veya akşamları işten dönerken bile araba bakabilirsiniz. Ayrıca bu siteler sizin güvenli bir şekilde alışveriş yapmanızı da sağlıyor. Eskiden arabanızı satmak için camına yazı yapıştırıp kendi cep telefonunuzu yazmanız gerekiyordu. Ancak hiç tanımadığınız kişilere cep numaranızı vermek pek güvenli gözükmüyor. Bu siteler ile kişisel bilgilerinizi vermenize gerek kalmadan chat bölümden alıcılar ve satıcılar ile iletişim kurabilirsiniz. Böylece güvenli bir şekilde sahibinden araba bulabilirsiniz

Dikkat Etmeniz Gerekenler

İnternetin olduğu her yerde kişisel bilgilerin çalınma ihtimali vardır. Buna siber saldırı diyoruz. Bu sebeple sitelere kayıt olurken veya ilan verirken sizden kişisel bilgileriniz istenirse kesinlikle vermeyin. Diğer önemli nokta ise uzmana danışmaktır. Sitedeki arabalar sahibinden satılık olsalar bile internet ortamında fotoğraflarla oynamak mümkündür. Bu sebeple arabayı almadan önce mutlaka bir uzmana göstererek fikir almanız gerekmektedir. Bu tür basit kurallara dikkat ettiğiniz zaman internetten alışveriş yapmak hem çok güvenli hem de çok avantajlıdır. Bu gibi siteler insan yararına işler yapsa da kötüye kullanmak isteyenler elbette olacaktır. Bu nedenle kötüye kullanmak isteyenlere fırsat vermeden araç alım satım işlemi yapabilirsiniz. 2.el araba piyasasındaki değişimleri takip edebileceğiniz ikinci el seri araba sitelerinden biri olan 2elarabam.com size yardımcı olabilir.

Son Güncelleme: 03.06.2020 12:12
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol