27 Haziran 2017 Salı 19:58
Şehidimiz Oğuzhan Küçük Karaman'da Son Yolculuğuna Uğurlandı

Görev yaptığı Hakkari’de düzenlenen törenin ardından yola çıkan şehidin cenazesi sabah saatlerinde Karaman’a getirildi. Öğle saatlerinde baba ocağının bulunduğu Zembilli Mahallesine getirilerek, anne-baba ve akrabalarından helallik alındı ve cenaze namazının kılınacağı 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na getirildi.

Binlerce insanın katıldığı cenaze törenine İlimiz Valisi Fahri Meral, Karaman Milletvekilleri TBMM Tarım ve Köy İşleri Komisyon Başkanı Recep Konuk ve Dr. Recep Şeker,  Kara Kuvvetleri Komutanlığı Plan Prensipler Daire Başkanı Tuğgeneral Mehmet Apaydın, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Garnizon Komutan Personel Albay Yurdakul Türkmen,  Karaman eski Milletvekili Mevlüt Akgün,  İl Jandarma Komutanı İlhan Şen, İl Emniyet Müdürü Levent Tutuk, mülki ve askeri erkân, siyasi partilerin temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.

Bayrağa sarılı olarak askerler omzunda Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na getirilen genç şehidin babası Alaaddin Küçük, dua ettikten sonra asker selamı durarak "Allah'ım şahadetini kabul et yarabbi. Vatana millete feda olsun. Hakkım helal olsun” dedi.

Anne ve kardeşlerinin tabutun başına gelerek dua etmelerinin ardından İl Müftüsü tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Cenaze namazından sonra Şehit Oğuzhan Küçük tekbirler eşliğinde binlerce omuzun üzerinde şahadet yolculuğuna çıktı. Okunan Kur’an-ı Kerim ve dualarla birlikte Şehir Mezarlığında yer alan Garnizon Şehitliğine defnedildi.

Şehidin defnedilmesinden sonra baba ocağına giden Vali Fahri Meral, burada şehidin babası, kardeşi ve akrabalarına taziyede bulunarak şehidin evinden ayrıldı.

Son Güncelleme: 27.06.2017 20:08
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol