Hasan Özen
Hasan Özen
10 Ağustos 2019 Cumartesi 15:03
SELMAN OĞUZHAN ESER'DEN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Birliği, beraberliği, dayanışmayı, paylaşmayı ve maneviyatı en belirgin şekilde hissettiğimiz  kutsal bayramlarımızdan birine daha erişmenin mutluluğu içerisindeyiz. 

İnsani değerlerin yoğun hissedildiği; sevginin saygının ve hoşgörünün hakim olduğu bugünleri bir vesile olarak görüp kırgınlıkları, dargınlıkları ve bizi birbirimizden ayıran tüm unsurları etrafımızdan bertaraf etmeliyiz. 

Küsmek ve darılmak için bahaneler aramak yerine, sevmek ve sevilmek için çareler arayın.” der Hz. Mevlâna. 

Bayramlar sevgiyle, hoşgörüyle, paylaşmakla, yardımlaşmakla güzel ve anlamlıdır. Yaşadığımız dünyanın her şeyden çok bu insani değerlere ihtiyacı vardır. Üzerinde yaşadığımız bu topraklar, yüz yıllarca bu müşterek insani değerlere ev sahipliği yapmıştır.

Bölünmez bütünlüğümüzü, birlik ve beraberliğimizi sürekli kılmak, huzur ve güven ortamı içerisinde yaşamak sevgi ve hoşgörü ile mümkündür. Sağlıklı ve müreffeh gelecekler şimdi göstereceğimiz sabır ve gayretlerin sonucu olacaktır. Bayram günlerinde büyüklerimizi, kimsesiz yaşlılarımızı, muhtaç vatandaşlarımızı, devletimizin koruması altında bulunan çocuklarımızı ziyaret etmenin, bayram sevincini onlarla paylaşmanın da insanlık görevi olduğunu unutmamalıyız. 

Kurban bayramı vesilesiyle, dünyanın her yerinde acı çeken ve zulme uğrayan Müslüman kardeşlerimizin de bir an önce huzur, güven ve istikrar ortamına kavuşmasını diliyorum.

Bütün milletimizin ve değerli Karaman'lı hemşehrilerimizin mübarek Kurban Bayramlarını en içten dileklerimle kutluyor, bayramın ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini ve bu vesile ile de Hac vazifesini yerine getiren tüm kardeşlerimizin ibadetlerinin kabul olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyor, selam, hürmet ve muhabbetlerimi sunuyorum.

Rabbim dualarımızı ve ibadetlerimizi kabul etsin.
Bayramımız mübarek olsun.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol