Hasan Özen
Hasan Özen
19 Aralık 2018 Çarşamba 22:58
Sendika Başkanından Dayak!

6 aydır grevde olan fabrika işçileri evlerine ekmek götüremediklerini, hacizlerle boğuştuklarını söyleyerek grevden gazgeçmek isteyince çirkin saldırılara maruz kaldılar.

Karaman, İzmir/Torbalı ve Gaziantep’te (MM) Süperpak Ambalaj işyerinde çalışan Selüloz-İş Sendikası üyesi işçiler 180 gündür grevde.

Geçtiğimiz hafta Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı sırasında söyledikleri ile işçileri sokağa dökmeye çalışmakla suçlanan Türk-İş Konfederasyonu Başkanı Ergün Atalay’a bağlı sendika başkanı hakkında skandal iddia.


 Türk-İş'e bağlı Selüloz-İş Sendikası Genel başkanı Ergin Alşan'ın Karaman’da grevi bırakmak isteyen işçilerden imza alan yöneticileri darp ettiği iddia edildi.

6 AYDIR GREV DEVAM EDİYOR

Olay, 16 Aralık Pazar günü Osman Gazi Mahallesi 21.00 sıralarında 1052.sokak içerisinde meydana geldi. 

İddiaya göre (MM) Süperpak Ambalaj işyerinde çalışan ve halen grevde olan işçilerin grevden vazgeçtiklerini bildirmesi üzerine, Karaman Fabrika Sorumlusu Hüseyin K. ve Grafiker Bünyamin K. Selüloz-İş Sendikası Baş Temsilcisi Mehmet A. ile birlikte kendi rızalarıyla grevden vazgeçtiklerini çalışmak istediklerini belirten işe dönüş için gerekli belgeyi personele imzalattılar. 

Selüloz-İş Sendikası Genel Başkanı Ergin Alşan ve Yardımcısı Aydın Parlakkılıç sokak içerisinde pusu kurarak yanında getirdiği 6 işçiyle birlikte personelden imza toplayan Karaman Fabrika Sorumlusu Hüseyin K., Grafiker Bünyamin K. ve Selüloz-İş Sendikası Karaman Baş Temsilcisi Mehmet A.'nın üzerlerine yürüyerek imzalanan belgeleri almaya çalıştıkları hatta personeli darp ettikleri iddia edildi.

Olaydan sonra Hüseyin K., Bünyamin K. ve Mehmet A. darp raporu alarak şikâyetçi oldular.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol