07 Mart 2017 Salı 12:06
Son Dakika ! Google'a Büyük Soruşturma Açıldı !

Yandex’in Google’a açtığı “rekabeti sınırlayıcı ihlaller” sebebi yeniden değerlendirmeye alındığı bildirildi. Başvuruyu değerlendiren Rekabet Kurumu, Google hakkında soruşturma başlattığını açıkladı.

Yandex, iki yıl önce 2015 yılının Temmuz ayında açmış olduğu rekabet ihlali davasının ilk aşamasında "Google'a görüş bildirimi" kararı verilmişti. Bunun üzerine itiraz eden Yandex, Rekabet Kurulu Google’a yeniden soruşturma başlatacağı kararını almıştı.

Google’ın mobil işletim sistemi olan mobil uygulama ve hizmetlerin sunumuna göre davranışlarının ve şirketi ve orijinal ekipmanı olan üreticileri tarafından sözleşme imzalanmıştı. Bu sözlemelerin, belirtilen kanunlara göre ihlal ettiği iddia edildi. Bunun üzerine tekrar değerlendirildi.



İlk başvuruda Ankara Bölge İdare Mahkemesinde değerlendirilen davanın kararı incelenmiş ve soruşturmanın açılmasına gerek olmadığı konusunda açıklama yapılmıştı. Davanın durdurulmasını reddeden Yandex, soruşturma açılmasına gerek olmadığına” itiraz ederek yürütmeyi durdurulmasını sağladı.

Yandex’in savunduğu o 4054 sayılı kanunun 4. Ve 6. Maddesi, rekabeti sınırlayıcı eylemleri ve kötüye kullanması hakkında içeriyor. Yandex itiraz etmiş olduğu konu ise Google’ın Android işletim sistemi yüklü olan cihazlara kendi programlarını yerleştirmesi konusunda rekabet durumunu ortadan kaldırarak rekabeti ihlal etmiş olduğunu savundu. Ayrıca kendi konum servislerini kullandırarak rekabeti yine ihlal ettiğini belirtti.

2015 yılında başvuran Yandex’in başvurusunda Google’ın imzalamış olduğu sözleşmeleri önceden yüklenmesi şartı olduğunu bunun ise diğer hizmet sağlayıcılara rekabet imkanı sağlamadan haklarını ihlal ettiğini belirtti.

Son Güncelleme: 13.03.2017 16:10
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol