02 Mart 2017 Perşembe 16:31
TBMM Karar Verildi! Evlilik Programlarını İnceleyecek

Skandalları ile gündemi meşgul ederek ilk sıralardan düşmeyen evlilik programları konusunda beklenen adımı sonunda atan TBMM, araştırma ve inceleme çalışmalarına başlıyor.

Bilindiği üzere RTÜK'e yapılmakta olan şikayetlerin başında evlilik programları yer alıyor. Evlilik/İzdivaç Programlarının aile kurumuna karşı olumsuz etkilerinin araştırılması ile alınacak olan Önlemlerin Belirlenmesi Amacı ile Kurulan Alt Komisyon başkanlığına, Canan Candemir Çelik, AK Parti Gaziantep Milletvekili getirildi.

AK Partiye mensup Çelik, yıllardır devam eden televizyon kanallarının gündüz kuşağında yer alan evlilik programları ile ilgili ciddi bir rahatsızlığın varlığının söz konusu olduğunu söyledi.

Binlerce Şikayet Dilekçesi Gönderildi

Programlarda durumun evlilik aşamasına geldiğinde reyting kaygısı güdülerek olayın magazinleştirildiğini belirten Çelik, konuyla ilişkili olan bakanlıklara, kurum ve kuruluşlara ulaştırılması amacıyla binlerce şikayet dilekçesinin gönderildiğini kaydetti.

Canan Candemir Çelik, gönderilen dilekçelerde, yayınlanan programların genel olarak ahlaki ve manevi değerler ile aile kültürünün korunması ilkesine aykırılıklar bulunduğunun belirtildiğini söyledi.

Çelik, yayınlanan evlilik programlarında, önceden hazırlanarak kurgulanmış senaryoların ekran başındaki izleyicilere sunulduğunu ifade etti. TBMM çatısı altında konu ile ilgili bazı çalışmalarda bulunulduğunu vurgulayan Çelik, yapılan bu çalışmaları da anlattı. AK Partiye mensup Çelik, alt komisyon çalışmalarında yapılacak olanlara dair bilgiler de verdi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol