Hasan Özen
Hasan Özen
29 Kasım 2019 Cuma 14:41
ÜNVER SORDU: HIZLI TREN İÇİN YİNE(!) ÖNÜMÜZDEKİ YIL DEDİLER

Ünver, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın bütçesinin görüşüldüğü oturumda; daha önce TBMM Genel Kurulu’nda ve yazılı soru önergesiyle gündeme getirdiği hızlı trenin akıbetini sordu. Ünver yaptığı konuşmada; “Sayın Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanımız, hemşehrimiz Lütfi Elvan'ın Ulaştırma Bakanlığı döneminde 2014 yılında çok kısa sürede bitirileceği açıklanarak başlatılan Konya-Karaman hızlı tren demiryolu yapım çalışması bir türlü bitirilememiştir ama her yıl ‘Bu yıl bitirilecek.’ sözü verilmiştir.” dedi.

BARİ 2020’DE BİTİRİN

Konya-Karaman Hızlı Tren hattı ile ilgili, ilk olarak Ocak 2016’da Karaman Belediye Başkanı tarafından sona gelindiği yönünde bir açıklama yapıldığını hatırlatan Ünver; “Daha sonra, Ağustos 2016'da TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın gelecek yıl açılacağını söylerken, 2017 yılında Başbakan Binali Yıldırım ‘Önümüzdeki yıl açılacak.’ 2018 Mart ayında ise Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ‘Bu yıl sonunda açılacak.’ Haziran 2018'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Bu yıl sonunda açılacak.’ dedi. 2018'i bitirdik, açılmadı; 2019 yılının Ocak ayında bir de şimdiki Bakanımıza, size soralım dedik. Yazılı soru önergemizde sorduk. Siz de 2019 yılının ikinci yarısında açılacağını söylediniz ancak 21 Ekim 2019'da yaptığınız açıklamada ve bütçe komisyonuna sunduğunuz kitapta bunun 2020'ye kaldığını ifade ettiniz. Bu hizmeti bekliyoruz, en azından 2020 için bekliyoruz.” diye konuştu.

HAVALİMANI, ÇEVRE YOLU VE ÇAMLICA VİYADÜĞÜ YOK!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın Plan ve Bütçe Komisyonu’na sunduğu, projelerini ve icraatlarını içeren kitapta; Karaman Havalimanı, çevre yolu ve Çamlıca Viyadüğü projelerinin yer almadığını dile getiren CHP Milletvekili Ünver; “51 tane ildeki havalimanından bahsedilirken, bu koca kitapta Karaman Havalimanı'ndan bahsedilmiyor. Bu, Karaman Havalimanı'nı da Karaman sizden bekliyor. Ayrıca, çevre yolu projelerinden bahsetmişsiniz kitapta; Karaman çevre yolu projesi de bu kitapta yer almıyor. Ve yine, ‘Türkiye'nin en büyük, en yüksek viyadüğü olacak.’ denilerek başlatılan Çamlıca Viyadüğü de bu kitapta yer almıyor; Mut-Ermenek arasındaki bağlantıyı sağlayan bir viyadüktür.” dedi.

BİR VEFA ÖRNEĞİ OLARAK BİTİRİN

Ünver, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Ermenek, Komisyon Başkanı Sayın Lütfi Elvan’ın da doğduğu ilçemizdir. Bu hizmetler açısından Sayın Elvan’a teşekkür ediyoruz. Sizlerden de Sayın Elvan’ın Ulaştırma Bakanlığı döneminde başlattığı projeleri bir vefa örneği olarak Karaman adına bitirmenizi bekliyoruz.”

BAKAN TURHAN’A BİZZAT SORDU

Öte yandan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a Karaman’ın bitirilmesini beklediği projeleri soran Ünver; “Bu soruların cevaplarını bekliyoruz.” dedi. İşte Ünver’in Bakan Turhan’a sorduğu sorular:

- Daha önce yatırım programlarında yer alan Karaman Havalimanı, çevre yolu ve Çamlıca Viyadüğü Bakanlığınızca hazırlanıp Plan ve Bütçe Komisyonuna sunduğunuz 832 sayfalık kitapta neden yer almamıştır? Bu projelerin akıbeti ne olacaktır?

- Karaman ile Ermenek ilçemizi bağlayan Bucakkışla yolu ne zaman tamamlanacak?

- Konya-Karaman arasındaki tren seferlerini gidiş ve geliş olarak mesai saatlerine uyumlu hâle getirmek çok mu zor ki yapmıyorsunuz?

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol