Hasan Özen
Hasan Özen
11 Mayıs 2020 Pazartesi 20:13
Vali Fahri Meral Anneler Günü’nde 100 Yaşındaki Emine Kocaoğlu’nu Ziyaret Etti

10 Mayıs 2020 Pazar günü evinde ziyaret edip anneler gününü tebrik ettiği Emine Kocaoğlu ile sosyal mesafe ve maske kullanımı kurallarına riayet ederek bir süre sohbet eden Vali Fahri Meral, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun selamlarını ileterek, ziyarette sağlıklı ve huzurlu dolu bir yaşam temenni ettiği Emine Kocaoğlu’nun hem gönlünü aldı hem de anneler gününe özel hazırlanmış çeşitli hediyeler verdi.
 
Ziyaret nedeniyle oldukça mutlu olduğu gözlenen asırlık çınar Emine Kocaoğlu, bu anlamlı günde kendilerini unutmayarak ziyaret eden Vali Fahri Meral’e teşekkür etti. 
 
Anneler günü vesilesi ile tüm annelerin, Anneler Günü’nü tebrik eden Vali Meral, “Sevgi, şefkat ve merhamet timsali annelerimizin başımızın tacı olduğunu belirterek bu vesile ile haklarını hiçbir zaman ödeyemeyeceğimiz başta şehit annelerimiz olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü’nü tebrik ediyor, huzur dolu sağlıklı ve mutlu bir yaşam temenni ediyorum” dedi.
 
Anneler Günü nedeniyle il ve ilçelerimizde de 100 yaş ve üzerinde yedi vatandaşlarımız ziyaret edilerek anneler günü tebrik edildi ve çeşitli hediyeler takdim edildi. 
 
Hz. Hatice Vakfı’nın koordinesinde ve  İçişleri Bakanlığımızın katkılarıyla gerçekleştirilen “Anneler Günü” projesi kapsamında, yaşlarından dolayı asırlık çınar olarak nitelendirilen 100 yaş ve üstü 5 bin 529 anne adına Sakarya'da “Cennet Anneleri” ismiyle bir hatıra ormanı oluşturulacak.
 
İçişleri Bakanımız Sayın  Süleyman Soylu'nun kendi kaleme aldığı hatıra ormanı sertifikalarında şu ifadeler yer aldı; 
Bizlerin En Değerli Varlığı, Siz Annelerimizsiniz.
"Dünyamız bugün büyük bir salgın hastalıkla mücadele ediyor. Siz değerli annelerimiz belki de ilk kez alıştığınız ve hak ettiğiniz kalabalık ziyaretlerden uzaksınız. Bilmenizi isteriz ki bir asırlık tecrübeniz ve bilgeliğinizin ışığında bizlerin en değerli varlığı, siz annelerimizsiniz. 'Cennet annelerin ayakları altındadır.' Bu belge, devletimizin siz annelerimize minnetinin karşılığı olarak Sakarya ilinde Cennet Anneleri ormanında adınıza dikilen ağacın hatırasıdır. Ellerinizden sevgi ve muhabbetle öpüyorum."
 
Anneler günü dolayısıyla Vali Fahri Meral, 10 Mayıs 2020 tarihinde 65 yaş ve üzeri vatandaşların saat 11.00 – 15.00 saatleri arasında yürüme mesafesi sınırları içerisinde olmak ve belirlenen kurallara riayet etmek şartıyla dışarı çıkabilmelerine izin imkânı verilmesi nedeniyle Karaman Merkez İsmetpaşa caddesi üzerinde bulunan vatandaşlarımıza maske dağıtımda bulundu. Bugün itibariye dört ayrı noktada Vefa Sosyal Destek Grubu görevlilerince 2 bin adet maske ücretsiz olarak vatandaşlarımıza dağıtıldı.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol