Hasan Özen
Hasan Özen
22 Nisan 2020 Çarşamba 18:53
VEKİL ESER ATEŞ PÜSKÜRDÜ!

"Şaşkınım, hayretler içindeyim!

Evvelsi gün Kızılay gönüllüsü olarak Karamanlı sanayicilerimizin bağışlamış olduğu gıdaları ihtiyaç sahiplerine dağıttık, gönüllü olarak çalıştık.

Yapılan haberlerin altındaki yorumları gördüğümde insanlığımdan utandım. Bu hale nasıl geldik bilmiyorum. Demek ki geçmişte kin ve nifak tohumları ekilerek bu memleketin çocukları birbirlerini böyle kırmışlar. Kardeş kardeşi bundan katletmiş....

Devletin malı milletin parasıyla gösteriş yaptığımızı yazmışlar; dağıtılan mallar Karamanlı hayırsever sanayicilerimizin bağışladığı mallardı. Yandaşlara verdiğimizi söylemişler; ne Kızılay çalışanları ne de biz evlerde kimin oturduğunu bilmiyorduk, çaldığımız her kapıda görme engelli arkadaşlarımız kapıyı açtı.

Gündem yaptığımızı, hayrı tenha yerlerde yapmamız gerektiğini yazmışlar; açıktan kapalıdan yapılır ben bilmem, ben kendi adıma yaptığım yardım vesaire her neyse gizli yaparım bu benim tercihim, oradaki gıdalar benim malım değildi, O yüzden gösteriş olmaz Kızılay'ın gönüllü çalışana ihtiyacı var, bizim burada olmamız örnek olur diye düşündüm.

O gün herkes kendi araçlarıyla dağıtım yaptı, dağıtımlar hep gönüllerin araçları ile yapılıyormuş, o gün üniversiteden bir hocamız, amcamın oğlu, öz kardeşim, kaynım , çarşı esnafımızın oğlu, hatırlayamadığım bir kaç tane daha arkadaşımız gönüllü olarak çalıştı.

Bu yorumları yapan arkadaşlar birkez gelsinler baksınlar, Kızılay'da kim nasıl çalışıyor kimlere yardım dağıtılıyor ondan sonra konuşsunlar. Kızılaya herkes gelip günlerce gönüllü ücretsiz çalışıyor. Tabiri caizse, af buyursun arkadaşlarım bir hamal gibi çalışıyorlar.Ülke geriledi, ilerledi, zenginledi, fakirledi... siyaseten her türlü yorum yapılabilir. Ama bakın bu yorumlar bambaşka bir şey... Hadi ben neyse kaldırabiliyorum insafsızca yorumları ama oraya gelip heyecanla çalışan bir çok arkadaşımız var onlar bu yorumları gördükçe kahroluyorlar.

İçinden geçtiğimiz bu zor günlerde gizliden veya açıktan kim ne hayır yapmışsa Allah razı olsun. Ama bunları bir kenara bırakıp telefonun başında kin ve nefretle vicdanları yaralayanlara diyeceğim.

Yapmayın ! Bu zamanda yapmayın !

Yinede hazmedemiyorsaniz

Ya çekin vurun yada kininizde boğulun!"dedi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol