Hasan Özen
Hasan Özen
21 Haziran 2019 Cuma 14:42
VEKİL ESER KARAMAN'IN İL OLUŞUNUN 30, YIL DÖNÜMÜNDE BİR MESAJ YAYINLADI

Karaman'ımız, 15 Haziranda alınan kararın 21 Haziran 1989'da Resmi Gazete'de yayınlanmasıyla, o dönem bağlı olduğu Konya'dan ayrılarak 70. ilimiz olmuştur.

Türk tarihine Türkçenin resmi dil olarak kabul edildiği şehir olarak geçen Karaman, Türkçe'nin başkentidir. "Bugünden sonra divanda, dergâhta ve bargâhta, mecliste ve meydanda Türkçeden başka dil kullanılmayacaktır" diyen Karamanoğlu Mehmet Bey'in ve yine Yunus Emre'nin, Piri Reis'in, Kazım Karabekir'in hemşehrisi olmaktan onur duyuyoruz. İlimiz, Mevlana'nın annesinin meftun olması hasebiyle Mader-i Mevlana olarak da bilinen Aktekke Camii, Karaman Kalesi ve daha birçok tarihi mescid ve camisiyle millet olma bilincimizi diri tuttuğumuz bir yurttur. Şehrimiz, Roma döneminden kalan 2000 yıllık eserleri, Hıristiyanlar için kutsal olan tarihi mekânları, ören yerleri ve bereketli ovalarıyla zengin bir birikime de ev sahipliği yapmaktadır. 

Çocuklarımıza bırakacağımız bir emanet olarak bildiğimiz Karaman'da birlik ve beraberlik içinde, tarihimizden ve birikimimizden güç alarak, yatırımı ve hizmeti sürekli ileriye taşıyarak çalışmak yegâne amacımızdır.

Ülkemiz, sosyal, siyasal ve ekonomik alanlarda gerçekleştirdiği kalkınma hamleleri ile bir dönüşüm yaşamaktadır. Bu dönüşüm ve gelişme, ilimizde de tarım, sanayi, eğitim, sağlık, ulaşım, enerji, alt yapı gibi her alanda çok sayıda yatırımla devam etmektedir. Karaman'ımıza 17 yılda toplam 12.6 milyar TL yani yaklaşık 13 katrilyon yatırım yapılmıştır. 
Yapılan bu yatırımlarla ülkemizin 2023 hedeflerine emin adımlarla yürümekteyiz.

Bu hizmetleri göz önünde bulundurarak, ömrünü aziz milletimize hizmet etmeye adamış, hayatında Milli iradeden başka hiçbir güç tanımamış, hain darbe girişimcilerine, muhtıracılara, terör örgütlerine, dış baskılara fırsat vermeyen yeni ve büyük Türkiye'nin mimarı Sayın Cumhurbaşkanımıza şahsım ve hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum.

Karaman'ımızın il olmasında büyük emeği olan 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal'ı ve bugüne kadar ilimize hizmet etmiş devlet büyüklerimizden Fikret Ünlü'yü rahmet ve minnetle anıyor, yine Sayın Ömer Dinçer'e ve halen hizmetleri ile Karaman'ımıza değer katan Sayın Lütfi Elvan'a teşekkür ediyorum.

İl olmamızın 30. yılı hasebiyle binlerce yıllık tarihi kültüre ve değerlere ev sahipliği yapan güzel şehrimizdeki değerli hemşehrilerime ve yurtdışında yaşayan gurbetçi hemşerilerime sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol