Hasan Özen
Hasan Özen
22 Mart 2020 Pazar 16:40
ZORLU’NUN UYGULAMASI TÜM TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDU

Ermenek Belediye Başkanı Atilla Zorlu, 2 gün önce corona virüsü ile mücadele kapsamında 65 yaş üstü vatandaşlar için ‘Evde kal, ihtiyaçlarınızı biz karşılayalım’ uygulamasını hayata geçirmişti. Başkan Zorlu sosyal medya hesabı üzerinden şahsi numarasını da paylaşarak, “ 65 yaş üstü vatandaşlarımızın reçete ihtiyaçlarını biz karşılayacağız. Bana buradan ulaşabilirsiniz. “ duyurusunda bulunmuştu. Zorlu’nun bu kararı tüm Türkiye tarafından beğeniyle karşılanırken, İçişleri Bakanlığı da uygulamaya benzer bir genelge yayınladı.
İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgede, 65 yaş üstü vatandaşlar ve kronik hastalığı olanların evden çıkması sınırlandırıldı. Evinde kalan kimsesiz ve yardıma muhtaç yaşlıların ise tüm ihtiyaçları polis ve Jandarma ekipleri tarafından karşılanacak.
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Başkanımız Atilla Zorlu, “ 65 yaş üstü vatandaşlarımızı corona virüsüne karşı evde tutabilmek için hayata geçirdiğimiz uygulama birçok belediye başkanı tarafından örnek alındı. Uygulamayı sosyal medya hesabımızdan duyurmamızın ardından milyonlarca etkileşim aldık. Bu kadar etkileşim alabileceğimizi tahmin etmemiştim. Corona virüsü ile mücadele kapsamında sokağa çıkma yasağını önceden öngörmüştük. Ecdadımıza ve atalarımıza sahip çıkmak bizim en temel görevlerimiz arasında. Böyle sıkıntılı dönemlerde her şeyi devletten beklemek yerine bizler de üstümüze düşen görevi yapmalıyız açıklamalarında bulundu.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol