Hasan Özen
Hasan Özen
07 Haziran 2020 Pazar 23:33
SEO İle Yükselir SEM İle Satışlarınızı Arttırırsınız

İçerik çalışmaları, UI/UX optimizasyonları ve çeşitli kodlama faaliyetleri ile, web sitesinin arama motorlarının ilk sıralarında çıkmasını hedefler. SEM ise “Search Engine Marketing” yani “Arama Motoru Pazarlamacılığı” sözcüğünün kısaltmasıdır. Sanılanın aksine, SEO ve SEM birbirinden tamamen farklı iki kavramdır. Birlikte kullanılmalarına rağmen, farklı teknikler gerektirirler ve ticari satışlarını artırmak isteyen web sitelerinin her ikisine de önem göstermesi gerekir. Zira rekabet oldukça yoğundur ve bir işletmeye avantaj kazandıracak her teknik ile uygulama büyük öneme sahiptir.

SEO ve SEM Satışlarınızı Nasıl Artırır?

Her iki kavramı da bir pazarlama stratejisi olarak düşünmek doğru bir davranış olacaktır. Web siteniz, ürettiğiniz ürünleri ve şirketinizi diğer insanlar ile potansiyel müşterilere tanıttığınız bir araçtır. Ancak bu aracın herkes tarafından tanınması ve bilinmesi oldukça zordur. İnsanlar, merak ettikleri konuları arama motorlarında aratma eğilimindedir. Eğer çıkan sonuçlar içerisinde sizin web siteniz yer almıyorsa, potansiyel müşterilere ulaşmanız da mümkün olmayacaktır. İşte SEO ve SEM teknikleri, asıl olarak bunu hedefler. Yani arama motoru sonuçlarında ilk sıralarda çıkmanızı sağlarlar. SEO, bu amaç için anahtar kelimeler ve belirli uzunluktaki metinler gibi çeşitli yöntemler kullanır.

Bursa SEO ve SEM Ajansı

SEM ise daha doğrudan bir yaklaşım belirler zira SEO uygulamasının sonuçlarını görebilmek için zaman geçmesi gerekir. SEM ise, belirli bir ücret karşılığında Google, Bing, Yahoo gibi arama motorlarının ilk sırasında daima çıkmanızı sağlayan bir stratejidir. Yani zaman kaybetmeden potansiyel müşterilere ulaşmanız mümkün olur. Yeni kurulan firmalar, genellikle SEO ve SEM çalışmalarına birlikte başlamakta ve ancak SEO bakımından istenen sonuç elde edildiği zaman SEM çalışmalarını sonlandırmaktadır. Bursa SEO ve SEM ajansları arasında ilk sırada gelen DAIO, size her iki hizmeti de sunmaktadır. Resmi Google partnerlerinden olan DAIO Bursa web tasarım ajansı, web sitenizi kısa süre içerisinde liderliğe taşıyacak deneyim ve uzmanlığa sahiptir. 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol