30 Ocak 2017 Pazartesi 01:33
Survivor 2017 Şahika Ercümen Kimdir?
Survivor Dünya da birçok kişi tarafından izlenen çok önemli bir yarışma programı haline gelmiştir. Bunun Türkiye de ki yeri de bir farklıdır. Acun Ilıcalı’ nın üstlendiği bu   program Türkiye’yi de sallayan yarışma programları arasındadır. Survivor Şahika Ercümen Kimdir?

Her yıl katılan insanların sayısı git gide artmaktadır. Yoğun bir elemenin ardından seçilen bu şanslı kişiler bizlere haftanın beş günü bir eğlence ve gerilim şöleni sunmaktadır.

Son birkaç yıldır ünlü ve gönüllüler olarak ayrılması da farklı bir tat katmaktadır. Hep dizilerde gördüğümüz birçok insanın o ada hayatında nasıl bir yaşam ve kişilik sergilediğini görmek bizleri şaşırtmakta ve o kişiye karşı sempati duymamızı sağlamaktadır. Tabi işler hep böyle güzelde ilerlemeye bilir. Çok sevdiğiniz ünlünün normal konuşması ve hayatı hele de o zor şartta sizi ite de bilir. Neyse gelelim bu yıla, bu yıl ünlüler takımın da birçok milli takım da bizi sergileyen oyuncular, sporcular yer almaktadır. Bu sporculardan birisi de Şahika Ercümen’ dir.

 Kimdir?

1985 Çanakkale doğumludur. Serbest dalışçı ve sualtı hokey oyuncudur. Türkiye rekoru serbest dalışta yer almaktadır.

Hangi okullardan mezundur?

Başkent üniversitesi bezlenme ve diyetetik bölümü mezunudur. Tabi sadece lisansı bitirmekle kalmayıp şu an hala yüksek lisansını da devam ettirmektedir.

Başarıları Ve Spor Hayatı

2006 yılında İspanya da Dünya serbest dalış şampiyonasın da elde ettiği derece ile Türkiye rekoru kırmıştır. Daha sonra kapalı yüzme havuzunda Dinamik Apnea Türkiye şampiyonasında tek nefes ile 145,35 metre ile Türkiye rekoru kırdı. 2 yıl sonra yani 2008’de Türkiye Sualtı Hokeyi Milli Takımı ile Avrupa üçüncüsü oldu. Aynı yıl sakatlığına rağmen Avrupa 4. oldu. 2009’da Türkiye şampiyonu serbest dalışta aldı. 2010 da dünya rekoruna çok yaklaştı.

2011 de buz altında 110 metrelik bir tek nefes dalışı ile iki cinste de dünya rekoru kırmıştır. Daha sonra Mısır’da da dikey dalışta 70 metre ile dünya rekoruna sahip olmuştur. Daha sonra paletsiz dalarak 60 metre ilerleyip bir rekor daha kırmıştır. 2014 yılında paletsiz 91 metre ile dünya rekoruna Antalya da imza atmıştır. İp destekli paletsiz dalışta 72 metre ile dünya rekoru kırmıştır. 2015 de 61. Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri’nde 2014 yılının sporcusu ödülü aldı. Birçok sosyal projede yer aldı. Kendine ait olan 70 metre rekoru kırarak 72 metre de tekrar birinci oldu.

2016 yılında 110 metre dalarak CMAS onaylı yeni bir dünya rekoru kırdı. Bunu şehitlerimize adadı. Bu rekor ile su da en derine inen insan unvanını almıştır. Bu olaylardan iki gün sonra da Değişken Ağırlıklı Paletsiz 93 metre dalarak ikinci bir rekora daha imza attı.

 Bu kadar başarı ile Survivor’da da kendisine başarılar diliyoruz.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 30.01.2017 16:12
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol