22 Şubat 2017 Çarşamba 12:23
Vatanım Sensin İhracat Rekoruna Koşuyor

Türkiye’de Perşembe akşamlarının sevilen dizilerinden olan Vatanım Sensin, daha önceden ihracatı gerçekleşen Türk dizileri arasında rekor kırdı. Henüz 16 bölüm yayınlanan dizi hem Türkiye’de hem de dünyada izlenmeye devam ediyor.

Doğan Tv Uluslararası ve Kurumsal Strateji Grup Başkanı Özge Bulut Maraşlı konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yapmış olduğu açıklamada; 2006 yılında Gümüş isimli diziyle başladıkları dizi ihracatı Vatanım Sensin dizisiyle büyük bir başarıya ulaştığı belirten Maraşlı, Vatanım Sensin dizisinin şu an 50 farklı ülkede yayınlandığı belirtti. Başrolü paylaşan oyuncuların yanı sıra yapım ekibi, dizinin hikayesi ve Kanal D markasının da bu başarıda olduğunu belirtti.

Bugüne kadar kataloglarında olan 100 dizi ile 147 ülkeye satış yaptıklarını belirten Özge Bulut Maraşlı, Vatan Sensin dizisinin satışı ile 2017 yıl satış hedeflerinin 160 ülke olduğunu dile getirdi.

Vatanım Sensin dizisinin yanı sıra şu anda ekranlarda izlemeye devam ettiğimiz Poyraz Karayel, Hayat Şarkısı ve Bodrum Masalı dizileri gibi dizilerin de Latin Amerika, Kuzey Afrika, Ortadoğu, Doğu Avrupa ve Asya’da gösterimde olduğu belirten Maraşlı, bu bölgelerde Türk dizilerine olan talebin son 10 yılda arttığını da söylüyor.

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin düzenlediği “Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı” ödül töreninde “Görsel – İşitsel Hizmetler” kategorisinde bu başarısını ödülle taçlandıran Doğan Tv Uluslararası ve Kurumsal Strateji Grup Başkanı Özge Bulut Maraşlı’ya göre bu ihracat sadece ihracat rakamlarını güçlendirmekle kalmadı, ülke ekonomisine katkı sağladı. 

Son Güncelleme: 22.02.2017 15:33
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol