06 Haziran 2017 Salı 16:34
Niğde Belediyesi her zaman vatandaşın yanında

Niğde Belediyesi, on bir ayın sultanı Ramazan ayının bereketini ve maneviyatını mahallelerde kurduğu iftar sofralarıyla Niğdelilere yaşatmaya devam ediyor. Niğde Evleri’nde binlerce vatandaşla bir araya gelen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ‘’Niğde Belediyesi olarak sadece Ramazan ayında değil yılın her gününde vatandaşımızın yanında oluyoruz’’ dedi.

On bir ayın sultanı Ramazan ayında, Niğde Belediyesi’nin Ramazan’ın maneviyatını vatandaşların daha iyi yaşaması amacıyla düzenlenen mahalle iftarları yoğun katılımla devam ediyor. Niğde Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün, ‘Mahalle İftarları’ programı kapsamında Fatih Sultan Mehmet Camii açılışı ve Paşa Camii önünde açtığı iftar sofralarına vatandaşlar büyük ilgi gösterirken, son olarak Niğde Evleri’nde açılan iftar sofrasına da 7’den 70’e 5 binden fazla mahalle sakini katıldı.

Nigde Evleri’nde açılan iftar sofrasında, Niğde Belediyesi görevlileri tarafından iftar yemekleri masalara özenle servis edildi. İftar öncesinde dua ve ilahiler okunurken, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan da vatandaşlarla tek tek sohbet etti. Çocukların yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Akdoğan kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen çocukları da kırmadı.

YILIN HERGÜNÜ İHTİYAÇ SAHİBİ OLAN VATANDAŞIMIZI ZİYARET EDİYORUZ

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ihtiyaç sahibi ailelerin Niğde Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri sonucunda hanelere ziyaretler gerçekleştirilerek ihtiyaçların tespit edildiğini ve tespit edilen ihtiyaçların giderildikten sonra ikinci bir ziyaret daha gerçekleştirdiklerine değindi. Akdoğan, ‘’belediye olarak yıl içerisinde 12 ay esasına göre hergün mahallelerimizde ihtiyaç sahibi olan vatandaşımızı ziyaret ediyoruz. Ziyarette onların ihtiyaçlarını tespit ediyor, tespit ettiğimiz ihtiyaçları tedarik ettikten sonra ikinci ziyaretimizi de yapıyoruz. Böylece hem ihtiyaçlarını gidermiş oluyoruz hem vatandaşımızı ziyaret edip başka isteklerinin olup olmadığını soruyoruz’’ dedi.

 Niğde Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün ihtiyacı olan vatandaşın her bakımdan yanında olduklarına dikkat çeken Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, ‘’ İhtiyaç sahibi ailelerimizin evlerine sıcak yemek servisinden evlerinin soba bacasının temizliğine kadar her türlü hizmetini görüyoruz. Gıdadan giysiye, beyaz eşyadan halısında kadar Niğde Belediyesi olarak ihtiyaç sahibi ailelerimizin ihtiyaçlarını gideriyoruz. Bugüne kadar bu hizmeti bu şekilde yaptık bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz’’ ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARLA İLGİLENMEK BELEDİYE BAŞKANI OLMANIN EN GÜZEL TARAFLARINDAN

Mahalle iftarlarında çocukların sevgi seliyle karşılaşan Başkan Akdoğan çocuklarla ilgilenmenin ve onlarla bir arada olmanın verdiği mutluluğu ifade ederek ‘’Çocuklara belediye başkanı dediğin zaman o ilin herşeyi olduğunu düşünürler. Hatta belediye başkanı seçildiğin il nereyse o ilin belediye başkanına ait olduğunu düşünürler. O bakımdan çocuklar belediye başkanlarını hem seviyorlar hem saygı gösteriyorlar hemde büyükleri olarak sarılmak, fotoğraf çektirmek istiyorlar. Tabi sevgiler karşılıklı. Çocuklar bizi seviyor bizde onları seviyoruz. Görüldüğü üzere çocuklarımızın en sevdiği yiyecekler var. Pamuk şekerinden başlayarak birçok şekilde onların ulaşamadıklarına Niğde Belediyesi olarak onları ulaştırmak güzel bir çalışma. Benim hoşuma gidiyor. Çocuklarla ilgilenmek, onlarla resim çektirmek, onların ilgisini  çekmek gerçekten güzel. Belediye başkanlığının en güzel taraflarından birisi de bu’’ diye konuştu.

İNSANIMIZIN 365 GÜN YANINDAYIZ

‘’Niğde Belediyesi olarak insanımızın 24 saat, 30 gün, 12 ay yanında oluyoruz’’ diyen Akdoğan sosyal yardımları sadece Ramazan ayında yapmadıklarını vurguladı. Ramazan ayını bir arada ve şölen havasında geçirmek için mahalle iftarları düzenlediklerini belirten Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ‘’ İhtiyacı olanla olmayan herkesi bir araya getirmek, aynı sofradan yemek yiyip aynı tastan su içmek dolayısıyla insanımızla ve çocuklarla bir arada olmak, onları dinlemek başka bir güzellik. Belediye Başkanı bu şekilde halkın içinde olmazsa vatandaşın derdiyle dertlenip sorunlarıyla ilgilenmezse  onu da vatandaşın takdirine bırakmak lazım. Biz en azından öyle olmama gayreti içerisindeyiz.  Günümüzün belirli bir saatini; bazen bir, bazen iki bazense beş saatini vatandaşımızla beraber olmaya ayırıyoruz. Bunu sürekli hale getirdik. Sosyal yardımlar noktasında da insanımızın 365 gün yanındayız. Çünkü vatandaşımızın sadece Ramazan ayında ihtiyacı olmuyor. Günde üç öğün yemek yemeye ihtiyacı oluyor. Bu bağlamda Niğde Belediyesi ve Belediye Başkanı olarak  biz insanımızın 24 saat, 30 gün, 12 ay yanındayız. Bu ilke doğrultusunda çalışıyoruz. Sadece ramazan ayında onlara sosyal yardımda bulunmuyoruz ki bunu zaten herkes yapıyor. Biz bunu 12 ay yapıyoruz ama ramazan ayını da bir şölen havasında geçirmek için halkımızla beraber mahalle iftarları düzenliyoruz. Görüldüğü gibi en zenginle en fakir aynı masada, engelli kardeşimizle engelsiz kardeşimiz aynı masada aynı tastan çorba içiyorlar. Bu aslında en büyük mutluluk kaynaklarından birisi’’ şeklinde konuştu.

Bu arada Niğde Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nün Ramazan Ayı İftar Programı:

5 Haziran Pazartesi İlhanlı Mah.

8 Haziran Perşembe Kent Meydanı

10 Haziran Cumartesi Selçuk Mah.

12 Haziran Pazartesi Özbelde

14 Haziran Çarşamba Dere Mah.

16 Haziran Cuma Efendibey Mah.

19 Haziran Pazartesi İlhanlı TOKİ

21 Haziran Çarşamba Perşembe Pazarı

23 Haziran Cuma Şahinali Mah.

Son Güncelleme: 06.06.2017 17:01
Anahtar Kelimeler:
NiğdeIftarNiğde Haber
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol