Hasan Özen
Hasan Özen
16 Nisan 2019 Salı 16:57
BELEDİYE MECLİSİNDE BAŞKAN VEKİLİ VE KOMİSYON ÜYELERİ BELİRLENDİ

Karaman Belediye Meclisi, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından yeni kadrosu ile ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Savaş Kalaycı başkanlığında toplanan yeni dönemin ilk toplantısında; Meclis Başkan Vekilleri,Encümen Üyeleri ve İhtisas Komisyonları belirlendi. 
Toplantıda ilk olarak iki yıl boyunca görev yapacak olan Meclis 1. Başkan Vekili ve 2. Başkan Vekili ile bir yıl görev yapacak Meclis Divan Katibiseçimi gerçekleştirildi. Parti grup sözcülerinin açıkladığı adaylar, yapılan gizli oylama neticesinde 16-16 berabere kalarak ikinci oylamaya geçildi. Yapılan bu oylamada da yine eşitlik bozulmadı ve Meclis 1. Başkan Vekili ve 2. Başkan Vekili kura yoluyla belirlendi. Kura sonucuna göre Meclis 1. Başkan Vekilliğine Milliyetçi Hareket Partisi adayı Mustafa Karaardıç, Meclis 2. Başkan Vekilliğine de Cumhuriyet Halk Partisi adayı Onur Irgat seçilmiş oldu.Meclis Divan Katibiüyeliklerine ise Hüseyin Alanlı ve Hacı Abdulkadir Akdoğan seçildiler.
Meclisin sonraki oturumunda ise bir yıl süreyle görev yapacak olan Encümen üyeleri ve İhtisas Komisyonu üyeleri belirlendi.
Gizli oylama ile yapılan Encümen Üyeliklerine; Mahmut Güventürk, Mustafa Bülent Demir ve Mustafa Aşkan,
Açık oylama ile yapılan Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliklerine; Yusuf Bilgin, Ramazan Ünüvar, Hüseyin Alanlı, Mustafa Aşkan ve Fatih Gülcan,
İmar KomisyonuÜyeliklerine de;Mevlüt Soyer, Ali Yurtbaş, Cüneyit Güneş, Kazım Gücüyener ve Neslihan Akkayaseçildi.
 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol