Hasan Özen
Hasan Özen
12 Mart 2020 Perşembe 13:36
KARAMAN'DA TEMSİLCİ GENÇ BAŞVURULARI BAŞLADI

19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası etkinliklerinde yer alacak temsilci genç başvuruları, Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Gençlik Merkezi bünyesinde bugün başladı. Başvurular 15 Mart 2020, saat 23:59´a kadar devam edecek. Üniversitelerin ön lisans, lisans veya lisans üstü programlarında okuyan, temsil yeteneği olan, gençlik çalışmalarına aktif katılım sağlayan, sportif, kültürel ve sosyal etkinliklerde aktif rol alabilecek, çevresine örnek olabilecek 18-29 yaş aralığında yer alan gençler 'Temsilci Genç' olarak katılmaya hak kazanabilecek.
Temsilci Gençler programı ise 10 Mayıs 2020 tarihinde İstanbul’da başlayacak olup 20 Mayıs 2020 tarihinde Ankara’da sona erecektir. Bu tarihler arasında resmi ziyaretler ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecektir.
İki aşamaları olarak gerçekleştirilecek başvurular, Gençlik ve Spor Bakanlığı resmi internet sitesinde yer alan başvuru formunu eksiksiz bir şekilde doldurarak (http://e-genc.gsb.gov.tr/Content/TemsilciGenc2020) çıktısı alındıktan sonra Karaman Gençlik Merkezi’ne teslim edilecektir. Yurtdışı katılımcılarının ise online olarak başvuru yapması yeterli olacaktır.
Detaylı Bilgi İçin;
Karaman Gençlik Merkezi 
Tel: (0338) 213 16 11 
Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Şehit Adnan Ateş Caddesi No:40 (Yunuskent Spor Sahası Karşısı)

TEMSİLCİ GENÇ NEDİR?
Üniversitelerin ön lisans, lisans veya lisans üstü programlarında okuyan, temsil yeteneği olan, gençlik çalışmalarına aktif katılım sağlayan, sportif, kültürel ve sosyal etkinliklerde aktif rol alabilecek, çevresine örnek olabilecek 18-29 yaş aralığında yer alan gençleri ifade etmektedir. Ülkemizin her bir ilinden ve KKTC, Almanya, Fransa, Avusturya, Hollanda, Belçika, Azerbaycan, Kırgızistan, Özbekistan, Kazakistan'dan bir bay ve bir bayanın katılımıyla oluşan temsilci gençler Gençlik Haftasında Devlet Erkanı ile görüşmenin yanında düzenlenecek bir programla tarihi ve kültürel zenginliklerimizi de yerinde görme fırsatı bulacaktır.
GENÇLİK HAFTASI NEDİR?
Gençlerin; sosyal, kültürel, zihinsel, sportif ve sanatsal gelişimlerine katkıda bulunmak, kendilerini ifade edebilen bireylerin ortaya çıkmasına yardımcı olmak, milli ve manevi değerlere saygılı, görev ve sorumluluk bilinci gelişmiş ve toplumla bütünleşmiş sağlıklı nesiller yetiştirilmesini sağlamak amacıyla 15-21 Mayıs 2020 tarihleri arasında Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası olarak kutlanmaktadır. 10-20 Mayıs 2020 tarihleri arası Temsilci Gençler Programı Etkinlikleri gerçekleştirilecektir.
PROGRAM AKIŞ ve TAKVİM
Temsilci Gençler programı 10 Mayıs 2020 tarihinde İstanbul’da başlayacak olup 20 Mayıs 2020 tarihinde Ankara’da sona erecektir. Bu tarihler arasında resmi ziyaretler ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecektir.
Son Başvuru Tarihi: 15 Mart 2020, saat 23:59
Sonuçların Açıklanması: Nisan 2020
BAŞVURU ŞARTLARI
Temsilci genç olabilmek için aşağıdaki şartlar aranır;
18-29 yaş grubunda yer almak,
Üniversitelerin Ön Lisans, Lisans veya Lisans Üstü programlarında okumak,
Temsil yeteneğine sahip olmak,
Bakanlığın uluslararası projelerine daha önce katılmamış olmak,
657 veya diğer kanunlara tabi olarak iş hayatında çalışmamak,
Daha önceki yıllar Temsilci Genç seçilmemek,
Sportif, kültürel ve sosyal etkinliklerde aktif rol almak,
Yoğun programa uygunluk gösterecek sağlıklı bir yapıya sahip olmak.
Sıkça Sorulan Sorular
Temsilci Gençlerle Yapılacak Etkinlikler Nelerdir?
Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın TBMM Başkanımız ve Sayın Bakanımız tarafından 81 ilin temsilci gençleri ile KKTC, Almanya, Fransa, Avusturya, Hollanda, Belçika, Azerbaycan, Kırgızistan, Özbekistan ve Kazakistan'dan gelen gençler kabul edilmektedir.
Anıtkabir resmi programına iştirak sağlanmaktadır.
Temsilci gençlerin milli ve manevi değerlerinin gelişimine katkı sağlamak amacıyla ülkemizin tarihi ve kültürel zenginliklerine ziyarette bulunulmaktadır.
Temsilci gençlerle 10-20 Mayıs 2020 tarihleri arasında başta Ankara olmak üzere Bursa, İstanbul gibi illerde çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmektedir.
Gençlik Haftası Ekinlikleri için Temsilci Gençlerden Herhangi Bir Ücret Alınacak mı?
Hayır. Gençlik haftası etkinliklerinin bütün masrafları Bakanlığımız tarafından karşılanmaktadır.
Temsilci Gençler Kimler Olabilir?
18-29 yaş arası üniversitelerin ön lisans, lisans veya lisansüstü programlarında okuyan kişiler temsilci genç olabilir.
Temsilci Genç Programı Başvuruları Nasıl Olacaktır?
Başvuru; iki aşamalı olarak gerçekleşmektedir.
Bakanlık resmi internet sitesindeki Başvuru Formunun eksiksiz doldurulması http://e-genc.gsb.gov.tr/Content/TemsilciGenc2020
Başvuru Formunun çıktısı alınarak size en yakın Bakanlığımız gençlik merkezine teslim edilmesi gerekmektedir.
** Yurtdışı katılımcılarının online başvuruyu yapması yeterli olacaktır.
Son Başvuru Tarihi Ne Zamandır?
15.03.2020 tarihine kadar Bakanlık resmi internet sitesinden başvurabilirsiniz.
Başvuru Bilgilerimi Tekrar Güncel Hale Getirilebilir miyim?
Sisteme giriş yaparak bilgilerinizi son başvuru tarihine kadar güncelleyebilirsiniz.
Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacaktır?
Nisan ayı içerisinde Bakanlık resmi internet sitesinde ve Facebook/GSBgenclik, Twitter/GSBgenclik sayfalarımızda sonuçların açıklandığı duyurulacaktır.
Seçildikten Sonra Başvurumdan veya Program Esnasında Hakkımdan Vazgeçebilir miyim?
Program başlamadan önce yazılı olarak başvurmanız halinde ayrılabilirsiniz. Program başladıktan sonra ayrılma olmayacaktır. Program 10-20 Mayıs 2020 tarihlerini kapsadığı düşünüldüğünde bu tarih aralığında gerçekleşecek sınav, mülakat vb. durumlar için ayrılış söz konusu olmayacaktır.
Temsilci Genç Programı Süresince Üniversitedeki Durumum Ne Olacak?
Temsilci Gençler program tarihleri süresince resmi olarak görevli (İzinli) sayılacaksınız. Bu durum talep edilmesi halinde yazılı olarak üniversitelerinize bildirilecektir. Ayrıntılı bilgi için en yakın gençlik merkeziyle irtibata geçebilirsiniz.
 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol