Hasan Özen
Hasan Özen
21 Kasım 2019 Perşembe 11:58
MHP TEŞKİLATI’NIN SÜLEYMANHACI VE ORTAOBA KÖY ZİYARETLERİ

Belirli bir program çerçevesinde köy ziyaretleri gerçekleştireceklerini söyleyen İl Başkanı Mahmut Ünüvar, ‘’Güncellenen köy temsilciliklerimizin çalışmalarını yerinde gözlemlemek ve köy halkı ile bağlarımızı sıkı tutmak maksadıyla ilimizin tüm köylerini kapsayan bir ziyaret programı hazırladık. Bu bağlamda Süleymanhacı ve Ortaoba köylerimizle başlayan ziyaretlerimiz hazırlanan program çerçevesinde devam edecek’’ dedi. Özellikle ziraatla uğraşan köylülerin şu dönemde ciddi zorluklar yaşadığını söyleyen Başkan Ünüvar ziyaretlere dair açıklamasında;
‘’Gerek köy ziyaretlerimizde gerekse teşkilatımıza geldiklerinde görüştüğümüz köylü çiftçilerimiz girdi maliyetlerinin artmasından yakınıyor. Köylerdeki hemşerilerimiz; Elektrik, mazot, gübre gibi çiftçinin temel harcama kalemlerindeki artışlara karşın, ürettikleri ürünün satış fiyatında yeterli artış olmadığını söylüyor. Bazı bölgelerde 250 metreden su çıkarıldığını söyleyen köylümüz, Göksu havzasından Süleymanhacı-Acıgöl’e getirilmesi planlanan suyun henüz getirilemediğini ve çalışmaların hızlandırılması gerektiğini vurguluyor. Biz il teşkilatı olarak yerinde dinlediğimiz bu ve benzeri sıkıntıları bir rapor halinde genel merkezimizdeki muhataplarımıza periyodik olarak sunuyoruz. Öte yandan pancar üreticisinin yıllardır çözülemeyen kantar sorunu Süleymanhacı ve Ortaoba köylerimizde de karşımıza çıktı. Bu ve benzeri konuları da yereldeki muhatapları ile yapacağımız görüşmelerle çözüme kavuşturacağımıza inanıyoruz.
Dünya hızla değişiyor, büyüyor ve yaşayan insan sayısının artmasından kaynaklı tüketim hızla artıyor. Bugün hizmetlerimizin merkezine almadığımız Süleymanhacılı, Ortaobalı köylüyü, üreticiyi yarın bıraktığımız gibi bulamayız. Uluslararası kuruluşlar, ilerleyen yıllarda yaşanmasını muhtemel gördükleri ‘Küresel Gıda Krizi’ne dikkat çekiyor. Böylesi bir ortamda ülke olarak kendi iç tüketimimizi karşılayacak ve daha da artıracak önlemleri almamız zaruridir. Bu zaruretten ‘İthal ederiz’ düşüncesiyle başka bir ülkenin üretimine ümit bağlayarak kurtulamayız. İşte bu nedenle üretimin merkez noktasında olan köylümüz, çiftçimiz hepimiz için oldukça önemlidir. Köylü milletin efendisidir derken, her çeşit gıda ihtiyacımızın çiftçinin el emeğiyle alın teriyle evlerimize geldiğini unutmamalıyız. Köylümüzün; su, mazot, gübre ve elektrik derken aslında sadece kendisi için değil, kendisiyle birlikte hepimizin sofrasındaki bir dilim ekmek için talep ettiğinin bilincinde olmalıyız’’ sözlerine yer verdi.
 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol