31 Ekim 2016 Pazartesi 21:58
Öznur Çalık, şehit yakınları ve gaziler için düzenlenen programa katıldı

Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Türkiye Şehit ve Gazi Aileleri Vakfınca TEDAŞ Misafirhanesi'nde şehit yakınları ve gaziler için düzenlenen programda yaptığı konuşmada,  şehit ve gazi ailelerinin, şehitlerin emaneti olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla, Türk milletinin meydanlara çıktığını anlatan Çalık, "Şehit ve gazi yakınlarını ziyaret ettiğimizde onlar başkomutanımız, cumhurbaşkanımızla alakalı bu cümleleri yineliyor, 'Bin kez canımız feda olsun' diyor, gazilerimiz, 'Ben bu vatanımız için neden şehit olmadım' diye üzülüyor. Böyle bir vatan, bayrak, ezan ve başkomutan sevdası var." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Eğer lider taşın arkasına saklanırsa, millet dağın arkasına saklanır." ifadelerini hatırlatan Çalık, şunları söyledi:

"Millet rehberine inanırsa, hiç kimse Türk milletinin kahramanlıkta üstüne çıkamaz. Türk milletinin kahramanlığı destanlar yazar, bu destanları PKK'ya, PYD'ye ve FETÖ'ye karşı verdi, vermeye devam edecek. Bütün terör örgütleri bilsin ki bu millet, çok büyük bir millet, bu millet hiç bir şekilde gözünü kırpmadan canını, cananını, emanetini direk olarak gözünü kırpmadan feda eder. Tüm dünya korksun, burada şehitlerimin eşleri, anneleri, kızları ve kızanları var. Ben biliyorum ki bu sevda bitmedi ve bitmeyecek." 

Çalık, kendisine takdim edilen çiçek buketini, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde şehit düşen Jeoloji Mühendisi Cuma Dağ'ın eşi Rükiye Dağ'a verdi.

Program, Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından sona erdi.

Son Güncelleme: 31.10.2016 21:58
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol