18 Mart 2017 Cumartesi 23:36
Referanduma Sayılı Gün Kala Kritik Toplantı

Referanduma sayılı günler kala yapılan güvenlik toplantısında, 16 Nisan'da yapılacak olan anayasa değişikliğine yönelik referandum oylaması öncesi çeşitli illerde alınacak güvenlik tedbirleri Vali Amir Çiçek Başkanlığında Jandarma, Emniyet, Sahil Güvenlik ve ilçe kaymakamlarının katıldığı toplantıda ele alındı.

Referandum oylaması ile yapılacak olan Anayasal değişiklik için Muğla Valisi Amir çiçek başkanlığında güvenlik önemlerinin tartışıldığı ve belirlendiği güvenlik toplantısı 75’nci yıl toplantı salonunda yapıldı. Çeşitli illerde yapılan güvenlik toplantısının konuşulduğu bir il de Muğla idi. Toplantıya Muğla İlçe Kaymakamları, Jandarma Güvenlik, Emniyet ve Sahil Güvenlik birimleri katıldı.



Her Türlü Önlemi Aldık

Çeşitli İllerin, ilçelerindeki Kaymakamlar başkanlığında alınacak olan güvenlik önlemleri ile ilgili ön toplantıların yapıldığını belirten Vali Amir Çiçek gazetecilere açıklamalarda bulundu. ‘’ Geçmiş dönemlerde yapılan seçimlerde nelerin olduğunu ve muhtemel olabilecek olayları ilçelerimizde tartıştık.  İl ve İlçe seçim kurullarının kendi görevleri dışında ne gibi tedbirler almaları gerektiğini tekrar inceleyeceğiz.  16 Nisan 2017 günün oyunu kullanmak için sandık başına gidecek olan her vatandaş konuyu bilerek, doğru bir şekilde sandık başında olan vatandaşlarımızın hepsi için her türlü imkânı ve tedbiri almış bunuyoruz.

Olağanüstü Hal Olması Propaganda ve Oylamaya Engel Değil

Olağanüstü hâl ortamında yapılacak olan oylamalar ile ilgili endişe taşıyan vatandaşlar içinde açıklama yapan Vali Amir Çiçek, ‘’ Olağanüstü hâl ortamında referandum için hiçbir endişe duyulmasına gerek yok. Olağanüstü hâl var, olağanüstü halde bu tarz seçim oylamaları yapılabilir mi? Sorusuna cevabımız tabi ki yapılabiliyor. Kriterler aşılmadığı ve kamu düzenine aykırı olacak gruplar arasında ayrışmaya ve bölücülüğe neden olmayacak şey ise, kanunlar doğrultusunda izin verebiliyor’’ dedi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol