Hasan Özen
Hasan Özen
05 Haziran 2020 Cuma 22:44
SAĞLIK İL MÜDÜRÜ SESSİZLİĞİNİ BOZDU! DURUM CİDDİ

İl Sağlık Müdürü Dr.Adnan Kurşun, 1 Haziran Pazartesi gününden itibaren pandemi sürecinde "Kontrollü Sosyal Hayat" olarak ifade edilen yeni bir dönemin başladığını belirterek, yeni süreçle ilgili açıklamalarda bulundu.

Koronavirüs ile mücadelenin ilk aşamasında bütün kurumlarımızın üstün gayreti, vatandaşlarımızın duyarlılığı ve desteği ile Karaman ilimizde bir bütün olarak bu mücadelede her yönden başarılı sonuçlar elde edildiğini vurgulayan Kurşun; katkı sağlayan bütün kurumlar ve personel ile kuralları uygulamada özen göstererek kolaylık sağlayan Karaman halkına teşekkür etti. 

Ancak, son bir haftadır maske kullanılmaması ve sosyal mesafe kuralına uyulmaması nedeniyle vaka sayısında arzu etmediğimiz artışlar meydana gelmiştir. Bu nedenle pandemi sürecinde Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda toplu etkinliklerin yapılmaması ve belirlenen bütün kurallara uyulması 1 Haziran 2020 Pazartesi gününden itibaren salgınla mücadelede asla rehavete kapılmamak gerektiğini belirterek, "Kontrollü Sosyal Hayat" sürecinde de bütün Karaman halkı olarak çok daha duyarlı ve tedbirli olunması gerektiğini vurguladı.

Maske kullanımı, sosyal mesafe ve el temizliği olmak üzere bu üç kuralın Kontrollü Sosyal Hayat sürecinin vazgeçilmez tedbirlerinden olduğunu ifade eden Kurşun, 1 Haziran Pazartesi günü normalleşme süreciyle vatandaşlarımıza büyük sorumluluk düştüğünü belirterek, Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından hazırlanan, uyulması gereken kuralların yer aldığı Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinin vatandaşlarımız tarafından eksiksiz olarak uygulanması noktasında hassasiyet beklediklerini belirtti.

Yeni dönemde de dikkatli davranmaya, alınan tedbirlere ve sosyal izolasyonkurallarına uymaya devam edilmesi gerektiğini belirten Kurşun; Salgınla mücadelede asla rehavete kapılmamalı tedbirlerinelden bırakılmamasını, bu dönemde çok daha duyarlı ve tedbirli olunmasını, Maske kullanımı, Sosyal mesafe, El temizliği... Bu üç kuralın Kontrollü Sosyal Hayatın vazgeçilmez tedbirleri olduğunu ifade etti. 

Bu kapsamda vatandaşlarımıza büyük sorumluluk düştüğünü;bu işin birlikte gayret edilerek başarılabileceğini, her bireyin kendisinin uyması gereken kuralları eksiksiz olarak uygulaması gerektiğini belirterek. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından, sosyal alanlar ve izolasyonlar ile ilgili ayrı ayrı belirlenen kurallara vatandaşlarımızın tam olarak uygulamalarını beklediklerini. Sosyal hayatımızı kontrol altına alırsak güzel günler göreceğimizi” ifade etti. 
 

Son Güncelleme: 05.06.2020 23:37
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol