15 Eylül 2018 Cumartesi 01:20
Etimesgut Belediyespor'u Tanıyalım!

Türkiye Kupasındaki Rakibimiz Etimesgut Belediyespor'u Tanıyalım Toplam nüfusu 527.959' olan Ankara ilimize bağlı Etimesgut İlçesi'nin takımıdır.

Türkiye’nin İç Anadolu Bölgesi'nde yer almaktadır. Şehrin adı bir rivayete göre bölgede Ahi Mesud ismiyle bir ahinin yaşamasından dolayı bu ismi aldığı bilinir. Maçlarını Etimesgut Belediye Atatürk Stadyumu'nda oynamaktadır. Daha önce 2000-2001 sezonunda eski 3. ligde mücadele eden kulüp burada tutunamamış ve 2013-14 sezonunda BAL'da şampiyon olana kadar amatör liglerde mücadele etmiştir. 2015-16 sezonunda 3. Lig 3. Grup'ta 3 Nisan 2016'da deplasmanda Sultanbeyli Belediyespor'u 3-1 yenerek bitime 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan etmiş ve 2016-17 sezonunda tarihinde ilk kez 2. Lig'de mücadele etmeye hak kazanmıştır. 2012-2013 futbol sezonunu 3.Lig 3.Grup’ta topladığı 64 puan ile 5.sırada tamamlayan Etimesgut Bld. Spor böylece Play-Off oynamaya hak kazanmıştır. Play-Off’ta ki rakiplerinden Keçiörengücü’nü ve Darıca Gençler Birliği’ni 2-0’lık skorlarla geçip, bir üst lige yükselen Gümüşhanespor sezon içerisinde aynı grupta bulunduğu Altınordu’yu iki maçta da 2-0 ve 0-1’ lik skorlar ile gol yemeden mağlup etmiştir. Etimesgut Belediyespor ligin ilk haftasında kendi sahasında Kırklarelispor'a 3-0 gibi farklı bir skorla mağlup oldu. İkinci hafta ligin güçlü ekiplerinden Bugsaş Spor'a deplasmanda 2-1 maçlup olan Etimesgut Belediyespor lige kötü bir başlangıç yaptı. İlk iki haftada puan kazanamayan Etimesgut Belediyespor 16 Eylül'de Tarsus İdman Yurdu ile deplasmanda karşılaşacak, ardından ligin 4'cü haftasında Manisa BBSK ile evinde oynayacak. Bu haftada sonra hafta içi Temsilcimiz Karaman Belediyespor ile deplasmanda zorlu bir maça çıkacak. Takımın ideal tertibinde forma giyen 6-7 oyuncu geçen sezonda takımda forma giyen isimler, bu sebeple oturmuş bir kadro yapısı bulunan rakibimiz deplasmanlarda iyi savunma yapıp kontra ataklar ile tehlikeli olmaya çalışıyor, takımın en tehlikeli oyuncusu Konyaspor'dan ve Niğde Belediyespor'dan hatırlayacağımız İbrahim Alan…

Bu sene genç bir kadro yapılanmasına giden Etimesgut Belediyespor'un yaş ortalaması 23.5. İki hafta kaybın ardından nasıl bir rotasyona gideceği belirsiz durumda.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol