13 Mart 2017 Pazartesi 16:21
Galatasar E-Spor Küme Düşecek !

League Of Legends Türkiye Şampiyonluk Ligi takımlarından Galatasaray e-sport 12 Mart'ta oynanan oyunlar sonrası Türkiye e sport Şampiyonluk liginden bir alt ligi olan yükselme ligine düşmesi kesinleşti.

League Of Legends Nasıl Oynanır?

2009 yılında Beta sürümü ile yayına başlayan ve 2017 yılında 7 sezonunu yaşayan League Of Legends oyunu online tabanlı gerçek zamanlı takım oyununa dayanan strateji oyunudur.

Türkiye 2013 yılından itibaren Şampiyonluk liginde sekiz takım üzerinden lig usulü birbirleri ile internet üzerinden başlayıp,  devamında stüdyo ortamında icra edilen ve Türkiye şampiyonunun belli olduğu turnuvadır.

2016 yılında E sport olarak ilk yatırımı yapan Beşiktaş geçtiğimiz sezonda iyi bir durumda ligi üçüncü bitirmiş ve diğer büyük takımlarında 2017 sezonu için Fenerbahçe ve Galatasaray'ın da e sporta yatırım yapmasını sağlamıştır.

Galatasaray Esport Takımı Kimdir?

2017 yılında kurulan Galatasaray e sport takımı geçtiğimiz sezon başka takımlarda oynamış veya League of Legends oyununda en üst seviyede oyunculardan kurulmuştur. Takımın üst koridorunda Mert "Crimson" Koçak, ormancı rolünde Sergen "Broken Blade" Çelik ve Mert "Xihultes" Tanrıverdi, orta koridorda Felix "Abbedagge" Braun, nişancı rolünde arda "Killers" Subaşı, destek rolünde Lewis "Noxiak" Felix ve Ulaşcan "Whrilngdeath" İşkur oynamaktadır.

League Of Legends kış sezonunda oynadıkları maçlar sonrası 13 maçta 1 galibiyet, 4 beraberlik, 8 mağlubiyet ile toplam 7 puan kazanabilmiş ve yaz sezonunda küme düşerek bir alt ligde oynayacaktır.  

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol