Hasan Özen
Hasan Özen
27 Aralık 2019 Cuma 11:11
“GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI’NIN MERKEZ VE TAŞRA TEŞKİLATLARINDAKİ YAPISAL DEĞİŞİKLİKLER” KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Spor Yöneticiliği Bölümü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde organize edilen ve moderatörlüğünü Doç.Dr.Sefa Şahan Birol’un üstlendiği “Ülkemiz Gençlik ve Spor Bakanlığının Merkez ve Taşra Teşkilatlarındaki Yapısal Değişiklikler” konulu panel, davetli konuşmacı Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek’in katılımıyla BESYO Konferans Salonunda gerçekleştirildi.  
Panelde, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın teşkilat yapısı, teşkilat yapısındaki mevcut güncellemeler ve spor yöneticiliği bölümü öğrencilerinin merkez ve taşra teşkilatlarındaki istihdam durumları konu başlıkları üzerine panel katılımcılarına bilgiler aktarıldı. 
KMÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Spor Yöneticiliği Bölümü öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği panelde konuşmacı Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, teşkilat yapısı ve yapılan güncellemeler hakkında yaptığı sunumun ardından “Teşkilat yapısının değişikliği, mükemmeli yakalamak adına yapılan gerekli değişikliklerdir. Bu değişiklikler, spor teşkilatının halka daha nitelikli hizmet ve tesisleri sunması adına büyük fırsatlar doğurmaktadır. Bu bağlamda da yaratılan fırsatları gerçeğe dönüştürmek üzere merkez ve taşra teşkilatlarımızın daha nitelikli ve kendilerini daha fazla geliştirme çabası içinde olan spor yöneticiliği bölümü mezunlarına ihtiyacı vardır. Bu ihtiyacı karşılayacak kişiler sizlersiniz, bu durumun farkına vararak söz konusu istihdam alanları için kendinizi hazır hale getirmelisiniz. Böyle bir organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen KMÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr.Fevzi Kılıçel, Doç.Dr.Sefa Şahan Birol ve akademisyen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum ” şeklinde konuştu. 
Panel’in moderatörlüğünü yapan Doç.Dr.Sefa Şahan Birol, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın teşkilat yapılanmasındaki değişikliklerin Spor Yöneticiliği Bölümü öğrencilerinin öncelikle takip etmesi ve değerlendirmesi gereken bir konu olduğuna dikkat çekerek “Yenilenen bu yapılar içerisinde görev alması gereken kişiler olarak siz spor yöneticiliği bölümü öğrencileri sadece yöneticilik bazında teorik bilgiye değil, sportif anlamda da gerekli saha bilgisine sahip olmak zorundasınız. Ancak bu donanımlı yapınızla Türk Milletinin hak ettiği refah seviyesine ulaşmak adına fikren, ruhen ve bedenen sağlıklı bireylerin yetişmesine imkan tanıyacak liderler olabilirsiniz” dedi. 
BESYO Konferans Salonunda düzenlenen panel, soru-cevap bölümünün ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol