28 Şubat 2017 Salı 20:12
Real Madrid'in 4 kupası gidiyor!

Real Madrid ezeli rakibi Barcelonalı yöneticiler tarafından 1900 yılların başlarında kazandığı 4 kral kupasının geçersiz sayılmasını ve geri alınmasını istendi.
 

Real Madrid'in Kupa Krizi
 

1900 lü yılların başlarında Real Madrid tarafından kazanılmış olan 4 kral kupası hakkında Barcelonalı kulüp üyeleri tarafından 1909 yılından önce düzenlenen kupa turnuvalarının  "FIFA tarafından ülke federasyonları tarafından düzenlenmeyen turnuvaların kabul görmeyeceği" yazılı olarak bildirildiğinden dolayı FIFA tanımadığı kupanın resmiyeti yoktur ve bu yüzden de elinden alınması gerektiğini iddia etmektedir.

İspanya Futbol Federasyonu konu hakkında pek hareket kabiliyeti yok gibi gözükmektedir çünkü FIFA hükmü çok net ve açıktır. Ayrıca FIFA'nın Levante takımına bu konuda vermiş olduğu kazandığı kupaya el koyma olayı Barcelanonun elini güçlendiren içtihat olmuştur, Real Madrid açısından ise aleyhine olacak bir gelişme olarak ortaya çıkmaktadır.

Barcelonanın yaptığı bu şikayetin sonucu kesin olmamakla beraber resmen elinden alınacağının habercisidir.

İspanya Futbol Federasyonu 1909 önceki tüm organizasyonlardan kazanılmış kupaları yok sayacağı ve ellerinde bulunan kupaları teslim etmeleri gerektiğini yazılı olarak açıklaması beklenmektedir.

Real Madrid'in Kral kupalarının elinden alınması durumunda en önemli rakibi Barcelona ile arasında kral kupaları kazanma oranları 1909 yılından itibaren Barcelonanın 28 Real Madrid'in 15 kupası kalacaktır. Şuandaki kupa farkı 9 iken 13 e çıkacak ve ezeli rakipler arasında fark üst üste kazanılacak 4 kupa kadar daha açılacaktır.

Son Güncelleme: 28.02.2017 20:57
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol