02 Nisan 2017 Pazar 22:10
Spor Yapmak Zayıflatır Mı?

Birçok insanın formda görünmek için yaptığı ya da fazla kilolarından kurtulmak için başvurduğu spor gerçekten de insanı zayıflatmada yardımcı olur mu?

Aslında kısa sürede yapılmış olan spor insanın zayıflamasına yardımcı olmaz, uzmanların bu konudaki görüşü; 1 kiloyu eritmek için, yok etmek için tam olarak 9 bin kalori yakmanın gerekli olduğunu söylerler. Bu yüzdende programlı bir şekilde 42,5 saat aralık vermeden yürümek ya da 5 saat koşmak gerekir. Bu yolu da ancak maratoncular başarabilir ki zaten maratoncuların da kilo vermek gibi bir ihtiyacı bulunmamaktadır.

Gerçek şudur ki spor uzun sürede insanların kilosunu korumasına yardımcı olmaktadır. Bu da devamlı hiç ara vermeden devam edilmesi sonucunda organizmada birtakım kimyasal değişikliklere yol açacak ve bu değişiklikler sonucunda kolesterole karşı pozitif bir rol alacaktır.

 Sporun bu olumlu faydalarının devam etmesi için fazla abartmamak koşulu ile ara vermeden devam edilmelidir. Çünkü sporun birden bire bırakılması sonucunda hızlıca kilo almak kaçınılmaz olmaktadır.

Metabolizmayı hızlandırmak istiyorsanız bunları yapabilirsiniz ve sizler de daha hızlı kilo vermenin mutluluğunu yaşayabilirsiniz.

 A) Egzersizlere daha fazla vakit ayırın. Her gün en az 60 dakikalık egzersiz ve enerjik aktivitelerinizi yapmayı ihmal etmeyin.

 B) Yemek porsiyonunuzu ölçün.

 C) Alkolü en az seviyeye indirin. Alkollü içeceklerin besin değeri taşımadıkları bilinir, fakat kalori almanıza da sebep olurlar.

 D) Uyumadan en az iki saat öncesinden yemek yemeyi bırakmalısınız.

 E) Günlük olarak ek multi vitamin almayı ihmal etmeyin.

 F) Yemeğinizi ya da ufak atıştırmalarınızı her bir lokmanın tadını alarak acele etmeden yiyin. Açlığınızı önlemek istiyorsanız her 3 ya da 4 saatte bir öğün veya atıştırmalık yemeniz iyi olacaktır

 G) Yeterli oranda su içtiğinizden emin olmalısınız.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 02.04.2017 22:42
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol