25 Eylül 2016 Pazar 17:25
Türk Futbol Tarihine Altın Harflerle Kazınan Adam Fatih Terim

4 Eylül 1953 tarihinde Adana'da doğmuş olan Fatih Terim Türk futboluna profesyonel olarak memleketinin takımı olan Adana Demirspor'da başlamış burada gösterdiği performans ile Türk futbol tarihine altın harflerle kazınan adam Fatih Terim olarak adlandırılacağı Galatasaray'a transfer olmuştur. Kariyerinde 400'e yakın maça çıkan Fatih Terim, defans oyuncusu olmasına rağmen 28 gol atmıştır.

Başarılı bir performans göstermesine rağmen oyunculuk kariyerinde şampiyonluk yaşamamış birisidir Fatih Terim. Teknik direktörlük kariyerine başkent takımı olan Ankaragücü'nde başlamış olan Fatih Terim burada 2 sezon çalışmıştır. Daha sonrasında alt lig takımı olan Göztepe'de de kısa bir süre görev yapmıştır.

Basamakları adım adım çıkan Fatih Terim önce milli takım u-21 teknik direktörlüğünü daha sonra ise A milli takım teknik direktörlüğünü yapmıştır. A milli takım teknik direktörlüğü olarak ilk büyük başarısını Euro 96'ya katılmakla gösteren Fatih Terim daha sonra grup aşamalarında 0 puan alınca görevden ayrılmak zorunda kalmıştır.

Milli takım kariyerinden sonra Türk Futbol Tarihine Altın Harflerle Kazınan Adam Fatih Terim olacağı Galatasaray'ın başına çekmiş 4 sezonda 4 şampiyonluk, 2 Türkiye Kupası ve 1 UEFA kupasıyla İmparator lakabını almıştır. Kazandığı UEFA kupası da Türk takımlarının Avrupa arenasında kazandığı ilk kupa olarak tarihe geçmiştir.

Bu başarıdan sonra İtalya yoluna düşen Fatih Terim önce Fiorentina daha sonra ise Milan'ı çalıştırmıştır. Sonrasında tekrar efsaneleştiği Galatasaray'ın başına geçen Fatih Terim bu sefer istediği başarıyı elde edememiştir. Galatasaray’dan sonra Milli takımın başına geçen Fatih Terim bu görevi esnasında Euro 2008'de milli takımı sürpriz bir şekilde yarı finale çıkartmıştır.

Sonrasında 3. kez Galatasaray'ın başına geçen Fatih Terim bu görevin sonrasında 3. kez de Milli takımın başına geçmiştir. Adana'da 5 Ocak Fatih Terim Stadyumu ve İstanbul'da Başakşehir Fatih Terim Stadyumu isimleri bile Türk futbol tarihine altın harflerle kazınan adam olduğunun göstergesidir.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 25.09.2016 17:25
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol