16 Ekim 2016 Pazar 23:06
Yeni Başlayanlar İçin Vücut Geliştirme Programı

e karaman - Spor ile ilgili güzel bir haber. Yeni Başlayanlar için Vücut geliştirme sporu, en en en önemlisi kulaktan duyma bilgilerle sakın spor yapmayın. Vücut geliştirme sporunda kendinizi sakatlama riskiniz çok fazladır. Bu spora başlamadan önce, kendinizle iç sesiniz ile konuşun ve ne istediğinize karar verin.

Vücut geliştirmeye başlayan 10 kişiden 6 7 tanesi 1 2 ay sonra sporu bırakmakta, bunun nedeni ne istediğini bilmediği için. Ne istediğinize karar verin, sizin vücut geliştirme de ilk programınız budur. Karar verdikten sonra güzel yeni ve eğitimli bir eğitmene sahip bir spor salonu aramaya başlayın.

Salonu buldunuz ve kayıt oldunuz diyelim, sakın ama sakın salonda ki diğer üyelerin yönlendirmeleriyle hareket veya antrenman yapmayın. Spor salonunun eğitmeni ile konuşum kendi vücut tipinize uygun bir program hazırlatın ve sadece o programa uyun. Yeni Başlayanlar İçin Vücut Geliştirme Programı budur.

Eğitmeniniz ile kendi fiziğinize göre ayarladığınız programa uyun, kimseyi dinlemeyin işte ağır kaldır daha çabuk kas yaparsın, hızlı yaparsan daha çok kasın olur gibi cümleler duyacaksınız, bunlara aldırış etmeyin. Her zaman hareketlere başlamadan önce ısınma hareketleri yapın, ısınma hareketlerini yapmadan kaslarınızı antrenman için hazırlamaz iseniz, kendinizi sakatlamanız işten değildir.

Ağırlıkları dikkatli şekilde kullanın, programda yazandan daha ağır ağırlık kaldırmayın. Bu yazdıklarım spor salonunda ki programınız, bide salon dışı yaşamınızda uymanız gereken bir program var. Yağlı beslenmekten her zaman kaçının, protein ağırlıklı beslenin, süt ve süt ürünleri vazgeçilmez besinleriniz olacak.

Protein tozuna başlamayın ilk zamanlarda ve başlayacağınız zamanda da doktora danışıp başlamanızda fayda var. Bu takviye gıdalar tehlikeli değildir ama dozunda kullanıldığında, fazla içiyim daha çabuk gelişirim diye bir fikre sakın kapılmayın, ciddi sağlık sorunları yaşarsınız. Her zaman fazla olandan kaçının, olması gerektiğinden fazlasını yemeyin, içmeyin, yapmayın.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 16.10.2016 23:06
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol