21 Ağustos 2016 Pazar 12:12
Araba Kullanırken Heyecanlanıyorum

Araba kullanmak erkekler için çok kolay bir eylem gibi görünse de kadınlar için en azından bu kadar kolay olmamaktadır. Kadınlar yaratılış itibariyle daha kırılgan ve evhamlı olmaları sebebiyle birçok konuda olduğu gibi araç kullanmak konusunda da önyargılı davranmakta, çekinmekte ve trafiğe çıkmaya korkmaktadır.

Oysaki araç kullanmak pratik işi olup, ne kadar fazla süre araç kullanırsa bir birey o derece profesyonel araç kullanmaya başlar. Ancak ülkemizde sürücü kurslarında az pratik yapılması sebebiyle, bireyler korkularını yenemiyor ve ilerleyen aşamalarda bu acemilik heyecana dönüşüyor.

Araba Kullanırken Heyecanlanıyorum Psikolojik olarak anksiyete, panik atak vs. gibi anlık heyecan sebebiyle ne yapacağını bilemeyecek durumda olanların araç kullanmaması tavsiye edilmektedir. Heyecanlanma özellikle başlangıç seviyesinde olan sürücüler için geçerli olup, zamanla daha çok pratik yaparak bu olumsuz düşüncelerden kurtulabilirsiniz.

Aracınızın yanından geçen büyük araçlar panik olmanıza neden olabilir, sizi rahatsız etmek amacıyla sollama yapanlar olabilir bu durum olsa dahi kendinize güveninizi ve direksiyon hâkimiyetinizi hiç kaybetmeden sadece elinizdeki işe odaklanarak araç kullanmaya odaklanmanız gerekmektedir.

 Heyecanımızın Üstesinden Nasıl Geliriz?

Heyecan öyle bir duygudur ki bazen heyecan olmazsa başarısız olur, bazense kazanacağımız hallerde bile kaybedebiliyoruz. Trafikte anlık heyecanlar büyük kayıplara sebep olabilir. Bu sebeple hangi şart ve koşullarda heyecanlandığımızı kendimizce tespit edip bunları aşmaya çalışmalıyız.

Eğer bu sebepler psikolojikse bir uzmandan yardım alınmalıdır. Kendimize bunun üstesinden gelebileceğimizi anlatmalı, devamlı olarak pratik yapmalıyız. Direksiyon konusunda eğitim veren birçok kurs bulunmaktadır. Tek başınıza bu acemiliği atlatamayacağınızı düşünüyorsanız, kurs hocanızın da kontrolünde bu durumun üstesinden gelebilirsiniz.

 Öndeki aracı takip mesafesiniz den tutun da trafik yön ve işaretlerine, aynalara, direksiyon hâkimiyetine, trafikte önceliği bulunan araçlara kadar aşırı titiz çalışma gerektiren bu durum herkes tarafından en iyi şekilde yerine getirilmelidir çünkü olumsuz sonuçları biraz ağır olabilir.

 

e-karaman.com

Son Güncelleme: 21.08.2016 12:12
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol