22 Aralık 2016 Perşembe 15:50
Bilgisayarım Donunca Ne Yapmam Gerekiyor?

"Bilgisayar Donması" birkaç şekilde tarif edilebilir, öncelikle bilgisayarınızın neden donduğunu ve donmanın ne kadar sık aralıklarla olduğunu tespit etmeli, kalıcımı değil mi ona göre davranmalısınız. Açtığınızda mı donuyor, oyun oynarken mi donuyor, rastgelemi donuyor yoksa sisteminizden mi donuyor önce bunu tespit etmelisiniz.

Bilgisayarım Donunca Ne Yapmam Gerekir?

e-karaman haber sitemizin edindiği bilgiye göre, Bilgisayarınız açılışta çok donuyor/takılıyorsa yapmanız gereken şey başlangıç yöneticisinden, gereksiz, kullanmadığınız programların başlangıçta açılmasını engelleyin. Böylece bilgisayarınız açılışta daha rahat bir nefes alabilecektir. Genellikle bilgisayarların açılıştan sonra bile donmalarının sebebi arka planda çalışmakta olan programlardır ve bunların tek tek el ile kapatılması gerekir, bunu her bilgisayarınızı açışınızda yapmak istemiyorsanız dediğim gibi başlangıç yöneticisinden engelleyebilirsiniz.

Bilgisayarınız oyun oynarken donuyorsa veya belli bir oyunda donup belli bir oyunda donmuyorsa bunun birçok nedeni olabilir. Öncelikle oynadığınız oyunun sistem gereksinimlerini kontrol edin, eğer ki sistem gereksinimleriniz(işlemci, ram, ekran kartı vs) yetersizse oynadığınız oyunun kasması gayet doğal ve sisteminizi yükseltmeye ihtiyacınız var demektir. Eğer ki bu oyun, eskiden herhangi bir zaman oynadığınızda donmuyorsa olası seçenek yine çok. İşlemci termal macunu bitmiş olabilir ve aşırı ısınarak darboğaz yapıyor olabilir, yeni termal macuna ihtiyaç vardır. Virüs bulaşmış olabilir, virüs bulaşma durumlarında, anti-virüs programlarına çokta güvenmeyin derim ben, format en iyi, en etkili ve kesin çözümdür virüs bulaşan sistemler için.

Eğer ki bilgisayarınız rastgele anlarda donuyorsa bunun sebebi de önceki yazdıklarımızla alakalıdır. Virüs, işlemci ısısı veya herhangi bir sistem arızası olabilir. Bu durumda bilgisayarınızı bir bilgisayarcıya götürerek göstermekten başka bir seçeneğiniz yok.

Günümüzde artık neredeyse her evde bir bilgisayar var. Teknoloji ilerledikçe karşımıza çıkan problemlere karşı çözüm üretmemiz gerekiyor.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 22.12.2016 15:50
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol