07 Şubat 2017 Salı 20:31
Facebook ve twitter gibi hesapların kullanımı nasıldır?

1. Hesap açma

Facebook ve twitter gibi Sosyal medya kullanımı günümüzde oldukça yaygınlaşmış ve bir ihtiyaç haline gelmiştir. Sosyal medya üzerinden anında milyonlarca kişiye ulaşabilir ve onlarla iletişime geçebiliriz.

Bunu tabi ki doğru amaçla kullanmak gerekir. Olumsuz davranışlardan kaçınmalı, bilinçli bir sosyal medya kullanıcı olmalıyız. Her şeyden önce bir hesap açmak gerekir. Peki facebook, twitter gibi bir hesabı nasıl açarız? Bir sosyal medya sitesine girdiğinizde zaten ana sayfada üye ol kısmı vardır. Oraya tıkladığınızda kullanıcı adı, telefon numaranızla veya başka bir iletişim ağınız ve şifre girerek üye olabilirsiniz. Hesabınıza kendinize ait bilgileri doğru bir şekilde girdikten sonra fotoğrafınızla profilinizi tamamlayabilirsiniz. Peki bunları yaparken nelere dikkat etmeliyiz. Tabi ki gizlilik. Telefon numaranız veya girdiğiniz iletişim aracınızın sadece size görünür olmasına dikkat ediniz. Çünkü bu size olumsuz ve rahatsız edici bir durum olabilir. Hesabınız çalınabilir ve bilgileriniz kötü amaçlarda kullanılabilir.

2. Hesap kullanımı

Hesabınızı açtınız ve profilinizi oluşturdunuz. Peki, hesapların kullanımı nasıldır? Oluşturduğunuz hesap facebook, twitter veya hangi siteye ait olursa olsun yapmanız gereken ilk şey gizlilik kontrolü. Bilgilerinizin hangilerinin herkese açık olduğunu kontrol etmek gerekir. Tedbir almak her şeyden önce gelir.

Gizlilik kontrollerini yaptıktan sonra kitlelere ulaşmaya başlayabilirsiniz. Kendi şahsi hesabınız ve sadece arkadaşlarınıza, akrabalarınıza ulaşmak istiyorsanız yada sadece amacınız insanlarla iletişim kurmaksa profilinizi sadece sizi takip edenlere açabilirsiniz. Ama bir satış yapmak veya ürün tanıtımı yapmaksa amacınız herkese açık olmasında fayda vardır. Çünkü sizi takip etmeyen insanlarda ürünü görüp dikkatlerini çekmeyi başarabilirsiniz. Onun haricinde tanımadığınız kişilerle zaten iletişime geçmek istemezsiniz en azından herkesle. Bu hesaplarınızda fotoğraf, video gibi ne paylaşmak istiyorsanız bir tıkla siteye yükleyebilirsiniz. İnsanların ruh hallerini, hayatlarındaki gelişmeleri takip edebilirsiniz. Kötü amaçlı kullanımlara karşı tedbir almalı ve bizde o durumlardan kaçınmalıyız. Kimseyi rahatsız etmeye ve rencide etmeye hakkımız yok sonuçta. İstenmeyen kişileri anında engelleyebiliriz ve bize bir daha ulaşmalarını önleyebiliriz.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 07.02.2017 20:39
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol