31 Ekim 2016 Pazartesi 20:30
Google Manuel Ceza Nasıl Fark Edilir?

e karaman - Google, birçok internet sitesine zaman zaman kural ihlalinden dolayı bazı cezalar kesmektedir. Bu cezalar kural ihlallerinin şekline ve içeriğine göre değişiklik göstermektedir. Bu cezalardan en büyüğü Google manuel cezadır. Google manuel ceza, site sahibini yıkan, kahreden bir ceza türüdür.

Bu cezayı aldıysanız bir bakmışsınız Google’da sitenize ait hiçbir link göremezsiniz. İnternette web sitesi kurmak, bu siteyi devam ettirmek çok kolay bir iş değildir. Büyük zahmetlere katlanarak kurduğunuz sitenin Google’da ilk sıralarda yer alması için çok sabretmeli, çok çalışmalısınız.

Büyük uğraşlar sonucunda Google’da ilk sayfaya gelebilirsiniz. Google'da ilk sayfaya gelmek site sahibi için çok önemlidir. Ancak zaman zaman bazı sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Bu sorunlardan en büyüğü Google tarafından verilen manuel cezadır. Google Manuel Ceza Nasıl Fark Edilir sorusunu cevaplamadan önce manuel cezanın nedenleri üzerinde durabiliriz.

Google Manuel Ceza Nedenleri

Google aramasında sitenize ait hiçbir link göremiyorsanız büyük ihtimal Google tarafından manuel ceza yemişsinizdir. Google sıralamasında sitenize ait url dizinlerini ortadan kaldıran en büyük ceza, manuel cezadır. Manuel cezanın en büyük sebebi ise sitede kopya içerik barındırmaktır.

Başka bir siteden aldığınız kopya içerikler, manuel ceza almanıza sebep olabilir. Ayrıca sitede sürekli tekrarlanan anahtar kelime kullanmak başka bir manuel ceza sebebidir. Manuel cezanın başka sebepleri de vardır. Web sitenize aynı ıp numaralarından sürekli aynı ziyaretçilerin gelmesi, Google manuel ceza nedeni olabilir.

Sitenizin özel bir ziyaretçi trafiği değil genel bir ziyaretçi trafiğine sahip olması gerekir. Google manuel cezasını fark etmenin en kolay yolu, webmaster tools sitesine girerek solda bulunan arama trafiği sekmesine tıklamaktır. Bu sekmede açılan manuel işlemlere girerek herhangi bir uyarının olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Herhangi bir uyarı yoksa manuel ceza almamışsınızdır.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 31.10.2016 20:30
Anahtar Kelimeler:
Google
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol