23 Ağustos 2016 Salı 09:41
Hosting Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hosting nedir?

Hosting (web alanı) bir barındırma hizmetidir. İnternette girip dolaştığımız internet sitelerinin tüm dosyalarının saklandığı yerdir. Aynı anda yüzlerce kullanıcıya hizmet verebilecek hız da olan hosting bu hizmet için özel olarak üretilmiş bir sunucudur diyebiliriz. Bu sunucuların bakımını üstelenen firmalar vardır. Sunucular, bu firmalarda özel koşullarda saklanır ve aynı anda yüzlerce kişiye hizmet verdiği için çok fazla ısınabilir bu yüzden, bu işin için ayrılan, hava sıcaklığı düşük bir odada muhafaza edilir. Herhangi teknik bir arıza durumunda bakımı üstlenen firma teknik tamiri de üstlenir.

 Hosting Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hosting, alırken dikkat etmemiz gereken bir çok husus vardır. Alacağımız hosting ile bize verilen haklar çok önemlidir. Hosting üzerinden açabileceğimiz elektronik posta adeti, alacağımız hostingin disk alanı, bant genişliği, bize sunucu üzerinde 1 veritabanı kullanma hakkı verip vermediği bunlar göz önünde olan dikkat edeceğimiz hususlar. Biraz daha derine inersek alacağımız hostingin hızı, hız internet dünyasında çok önemli bir husustur.

Yapılan araştırmalara göre insanlar bir internet sayfasına tıkladıklarından itibaren 5 saniye içinde açılmazsa, internet sayfanıza bakmadan geri çıktıkları söyleniyor. Bu yüzden hosting hizmeti alacağınız firmadan, hizmet alan internet sayfalarını firmadan öğrenip hızını test etmelisiniz. Gelelim diğer bir husus firmanın özelliklerine, hosting almadan önce mutlaka hosting firmasıyla görüşmelisiniz. Hosting hizmeti veren firmayı aradığınızda size karşı kullanılan üslup çok önemlidir.

Hosting hizmeti alacağınız firmanın iletişim bilgilerinin doğru olması firmanın Türkiye lokasyonlu olması çok önemlidir. Çalışacağınız firmanın sorunsuz olması, internet sitenizin 7 / 24 yayında olması internet sayfanızın şanı, şöhreti açısından çok önemlidir. Bir kullanıcı sayfanızı ziyaret etmek istediği an internet sayfanızın kapalı durumda olması sizin açınızdan iyi olmaz. Bu yüzden hosting hizmeti satın alırken acele etmeden biraz araştırmanız tavsiye edilir.

 

e-karaman.com

Son Güncelleme: 23.08.2016 09:41
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol