23 Ağustos 2016 Salı 08:56
İcloud Nedir, Nasıl Çalışır, Nasıl Kullanılır?

Bu haberde apple'ın dosya saklama platformu olan iCloud'u inceleyeceğiz. iCloud'un ne olduğunu size açıkladıktan sonra çalışma prensiplerini ve nasıl kullanılacağını detaylı bir şekilde alt başlıklar halinde sizlere aktaracağız.

 İcloud Nedir?

iCloud bizim internetteki depomuz gibi düşünebiliriz. iCloud içeriğimizi internette saklıyor ve kablosuz bir şekilde iCloud hesabımızla giriş yaptığımız her yere aktarıyor. Bir dosyayı iCloud'a yedekledikten sonra bir daha arkanıza dönüp bakmanıza gerek yok. Bilgisayarınıza, tabletinize, telefonunuza anında aktarabilirsiniz o dosyalarınızı.

Aslında iCloud'un faydaları bu kadarla kalmıyor. Telefonumuzdaki saklama alanını inanılmaz derecede arttırıyor. Tabi bunun için öncelikle tüm verilerimizi oraya yedeklememiz lazım.Şimdi gelelim bu kadar övdüğümüz iCloud'un çalışma mantığına...

 İcloud Nasıl Çalışır?

iCloud bir depolama programıdır. Mantığı telefonumuzdaki hafızayı arttırmak için dosyalarımızı internete yedekleyerek hem istediğimizde istediğimiz platformdan ulaşmamızı sağlamak hem de yedeklediğimiz dosyaların telefonumuzun veya tabletimizin hafızasını rahat bırakmasını sağlamaktır. Şimdi gelelim asıl noktaya...

 İcloud Nasıl Kullanılır?

iCloud kullanmamız için öncelikle IOS platformundan herhangi bir elektronik eşyaya sahip olmamız gerekmektedir. Ardından bir tane Apple kimliği almamız gerekmektedir. Apple kimliği alırken bilgilerimizi doğru doldurmalıyız aksi halde hesabımızın şifresini unuttuğumuzda çok büyük sorunlarla karşılaşabiliriz.

Sıradaki adımda ise az önce aldığımız Apple kimliğimiz ile iCloud hesabı oluşturuyoruz.Hesabımızı oluşturduktan sonra birkaç küçük ayar yapıyoruz; örneğin galerimizin veya rehberimizin iCloud'a yedeklenmesi özelliğini açıyoruz cihazımızın.Ayarlamalardan sonra artık iCloud'umuzu kullanmaya başlıyoruz. Örneğin evinizde bir adet Mac bilgisayarınız ve iPhone'unuz varsa artık telefonunuzdan çektiğiniz tüm resimler anında bilgisayarınızda olacaktır. Tabi ikisinde de aynı iCloud hesabının açık olması gerekmektedir.

 İcloud Alanımızı Nasıl Yükseltebiliriz?

 iCloud alanımızı aylık cüzi bir miktar karşılığında, yükseltebiliriz.

 50 GB: 2,99 TL

 200 GB: 7,99 TL

 1 TB: 29,99 TL

 Aylık ödeme şekilleri yukarıdaki gibi ülkemizde.

Bu yazımızda İcloud Nedir Nasıl Çalışır nasıl kullanılır sorularınıza cevaplar bulmaya çalıştık. Umarım yardımcı olmuşuzdur. Hoş çakalın.

 

 

e-karaman.com

Son Güncelleme: 23.08.2016 08:56
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol