27 Ekim 2016 Perşembe 16:21
Tanıtım Yazısı Alırken Site Nasıl Değerlendirilir?

Tanıtım yazısı, genellikle internette teknoloji, sağlık, haber, alışveriş vb. konularda yazılan yazılardır. Tanıtım yazıları, sadece tanıtım amaçlı değil; bilgi verici, aydınlatıcı, ikna edici gibi amaçlar da taşır. Bu yazılar ne kadar uzun olursa o kadar ayrıntılı ve kalitelidir. Çöp linkler dışında kaliteli tanıtım yazısı başlığıyla içeriği birbirine uyumlu olmalıdır.

Tanıtım yazılarında bulunan en önemli özellik konunun detaylıca anlatımıdır. Yani yazı üstün körü anlatılmışsa bu tanıtım yazısını almak size bir şey katmayacaktır. Tanıtım yazılarının kaliteli, doğal kendine özgün bir şekilde yazılmış olması yazının okuyucu kitlesini arttırır. Peki, Tanıtım Yazısı Alırken Site Nasıl Değerlendirilir

Tanıtım Yazısı Alırken Sitenin Özellikleri

-Sitenin güncel olup olmadığı kontrol edilmelidir,

-Sitenin sıradan ve yasadışı olup olmadığına bakılmalıdır,

-Sitenin içeriğiyle tanıtım yazısının konusu uyuşmalıdır,

-Siteye yapılan yorumların iyi incelenmesi gerekmektedir.

Tanıtım Yazısı Alırken Sitenin Verisel Özellikleri

Domain Yaşı:

Domain yaşı arama motorlarında ilk sıralarda görülmeyi sağlar fakat güncel olmayan web siteleri elenir. Domain yaşı ne kadar büyük olursa olsun o site güncel tutulmuyorsa bir işinize yaramaz. Yani bir site 1 yıllık olmasına rağmen güncel ve popüler bir site haline gelmişse tanıtım yazısı alınabilir.

Trustrank:

Spamlara karşı mücadele etmekte kullanılan bir tür link analiz tekniğidir. Arama motorlarıyla doğru orantılı değerler değişmektedir. Trustrank sayesinde sitenin güvenli olup olmadığı da belirlenir. paragrenk değeri 2 ve üzeri olmalıdır.

Alexa Değeri:

Ziyaretçi sayısı, ziyaretçinin kalma süresi, olumlu yorumların yapılması, sayfanın görüntülenme sayısı gibi birçok özellikle belirlenen alexa, sıralama metodudur. Alexayı belirleyen değerler ne kadar yüksek olursa sıralamayı olumlu şekilde etkiler.

 Ahrefs Domain Rank:

Web sitelerin analiz raporlarını belirlemeye yarar. www.ahrefs.com üzerinden sorgulayacağınız web sitesinin puanlama sistemi 100 üzerinden olup ortalama seviyesi genellikle 31 puanla başlamaktadır. Puan yükseldikçe web sitenin popülaritesi de yükselmektedir.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 27.10.2016 16:21
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
tanıtım yazısı 2016-10-29 09:54:36

Günümüzün etkin pazarlama tekniği, tanıtım yazısı...