07 Şubat 2017 Salı 00:09
Yeni Nesil Mühendisler Piramitleri Yeniden İnşa Ediliyor

Bütün çocukları doğal mühendisler olarak kabul eden Engineering For Kids (EFK), çocukları İnşaat Mühendisliği kapsamında ilk kez düzenlenecek olan ‘Piramit Yapalım’ atölyesine bekliyor.

Muhabirimizin edindiği bilgiye göre, 18 Şubat Cumartesi günü gerçekleşecek olan atölye çalışmasında çocuklar, lokum ve kürdan kullanarak kendi piramitlerini yapacaklar. Üçgen, kare, çokgen, taban, yükseklik kavramlarıyla tanışacak olan çocuklar, piramitler hakkında çokça bilinmeyen yapısal özellikleri keşfedecek ve etkinlik sonunda oluşturulan takımlarla piramitlerini nasıl daha büyük hale getirebileceklerini tasarlayarak uygulayacaklar.

Engineering For Kids eğitimleri arasında yer alan 5 farklı mühendislik branşından biri olan İnşaat Mühendisliği kapsamında ilk kez gerçekleşecek olan Piramit Yapalım Atölyesi’nde çocuklar, mühendislik tasarım süreçlerini eğlenceli aktiviteler eşliğinde öğrenecekler. Atölyede yaratıcılıklarını kullanarak, lokum ve kürdan yardımı ile kendi piramitlerini tasarlayacak olan çocuklar, üçgen, kare, çokgen, taban, yükseklik kavramlarıyla tanışarak piramitlerin yapısal özelliklerini öğrenecekler. Etkinlik sonunda da uygulamalı olarak piramitlerini nasıl daha büyük hale getirebileceklerini keşfedecekler.

STEM Metodu ile Eğitim

Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik kelimelerinin İngilizce karşılıklarının kısaltılmış hali olan STEM, öğrencileri problem çözmede bilimi, teknolojiyi, mühendisliği ve matematiği uygulamaya teşvik ediyor. STEM metodu ile öğrenciler temel bilgilerini geliştirirken, okul, toplum ve gerçek yaşama ilişkin konu ve sorunlar arasında bağlantı kurabiliyorlar. STEM metodunu uygulayan EFK, öğretmen merkezli sınıf yerine problem çözme, keşif ve araştırmayla öğrenme merkezli bir sınıfta çocuklara yaparak öğrenme fırsatı sunuyor. Yapılan deneyler ve uygulamalar sayesinde çocuklar hem el becerilerini ve düşünce tarzını geliştiriyor hem de eğlenerek öğreniyor

İsmail Ethem TABORU

Son Güncelleme: 07.02.2017 07:55
Anahtar Kelimeler:
MühendislerYeniNesilNşaat
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol