Hasan Özen
Hasan Özen
03 Ocak 2019 Perşembe 16:38
‘Karun Diyarından Masallar Adlı Masal Yazma Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Funda Kocabıyık tarafından verildi.

Dereceye giren öğrencileri tebrik edip bir süre sohbet eden Vali Funda Kocabıyık, Vali Yardımcısı Meral Batı Demirbaş ve Kültür ve Turizm İl Müdürü V. Şerif Söyler’in de hazır bulunduğu kabulde yaptığı değerlendirmede, “Toplumumuzda ayrı bir yeri olan ve kültürümüzün ayrılmaz bir parçası olan masallar binlerce yıldır dilden dile, nesilden nesile aktarılarak hepimizin hayatında yer etmiş önemli edebi eserlerdir. 

Çocuklarımızın, henüz okuma yazmayı öğrenmeden önce tanıştıkları masallar, hayatlarına giren ilk edebi eserler olmakla onların hayal dünyalarının gelişimine çok önemli katkılar sağlamaktadırlar. Okumayı öğrendikleri ilk yıllarda da merak ve keyifle okudukları ilk eserler yine masallar olmaktadır. 

Ancak ne yazık ki teknolojik bağımlılığın hızla yayıldığı günümüzde, masallar hayatımızda yeteri kadar yer edinememektedir. Bunun için, çocuklarımızın her açıdan donanımlı olarak yetişmeleri ve gelişmeleri için mutlaka okuma alışkanlığı edinmelerini sağlamalıyız. Okuma alışkanlığının ilk ve en güzel evresini de masallar oluşturmaktadır. Bu sebeple, zihinlerde masal kavramının diri tutulmasını sağlayan, çocuklarımıza masal okumayı özendirip, üstüne masal yazmalarına vesile olan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzce düzenlenen bu yarışma son derece önemlidir.  Bu vesile ile başta dereceye giren öğrencilerimiz olmak üzere yarışmaya katılan tüm çocuklarımızı ve ailelerini tebrik ediyor, yarışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Vali Funda Kocabıyık, konuşmasının ardından  ‘Karun Diyarından Masallar Adlı Masal Yazma Yarışması’nda “Kanyon Ülkesi” adlı masalla birinci olan Selen Şafak'a ödülü olan tablet bilgisayar ile teşekkür belgesini; “Benekli Ejderha” adlı masalla ikinci olan Fatma Ceylin Tosun'a ödülü olan bisiklet ile teşekkür belgesini;  “Küçük Fil Yavrusu” adlı masalla üçüncü olan Öznur Erdoğan'a ödülü olan MP3 çalar ile teşekkür belgesini vererek başarılarının devamını diledi.
 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol