Hasan Özen
Hasan Özen
03 Ocak 2019 Perşembe 16:52
MURADİYE MESLEK YÜKSEKOKULU YENİ HİZMET BİNASI TÖRENLE AÇILDI

Yüksekokulun açılışında konuşan Vali Zorluoğlu, Van YYÜ’nün akademik ve bilimsel anlamda Türkiye’de gündem oluşturan bir üniversite olduğunu söyledi. 
 
        Muradiye MYO’nun kurumlar arası iş birliğinin güzel bir örneği olduğuna dikkat çeken Vali Zorluoğlu, “Rektörümüz Prof. Dr. Peyami Battal’a, Muradiye Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Harun Yücel’e bu iş birliği için teşekkür ediyorum. Çünkü kamuda kurumların iş birliği yaparak bir şeyler başarması hakikaten kıymetlidir. Bizim üniversitemiz ile ilişkimiz, göreve başladığımız günden bu yana son derece iyi olmuştur. Üniversitemiz ile gurur duyuyoruz. Van YYÜ Türkiye’de gündem oluşturan bir üniversitedir” dedi.
 
        Van merkezinden Muradiye’ye taşınan yüksekokulun, milletvekillerinin de desteği ve çabalarıyla öğrenci ve program sayısının artırılmasını temenni eden Vali Zorluoğlu, “Bu okulun ilçemizin eğitimine de çok ciddi katkıları olacağına inanıyorum. İlçenin sosyal ve kültürel gelişimine, olumlu manada dönüşümüne de katkısı olacaktır. Emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun” diye konuştu. 
 
        Van Ak Parti Milletvekili Abdulahat Arvas ise, yüksekokulun ilçeye ilim-irfan anlamında katkı sağlayacağını ifade etti. Milletvekili Arvas, “Üniversitelerimize sahip çıkmamız lazım. Akademik başarının yanında, ahlâk ve inancı da başarıyla vermemiz gerekiyor ki; gençlerimiz PKK gibi terör örgütlerinin maşa ve oyuncağı haline gelmesinler” ifadelerini kullandı. 
 
        Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal da uzun zamandan beri Muradiye’ye bir yüksekokul açılması için birçok insanın gayret gösterdiğini ve bugün açılışı gerçekleştirmenin kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirdi. 
 
        MYO’nun açılışına katkı sunan bürokratlara teşekkür eden Rektör Battal, “Muradiyeli hemşerilerimiz sürekli bize Muradiye MYO’nun ilçeye taşınması talebinde bulundular. Biz de kendilerinden bir yer temin edip yurt sorunu konusunda destek olmalarını istedik. Tabi bu süreçte Muradiye Kaymakamımız devreye girerek bu sorunu çözebileceklerini ifade ettiler. Bize okul binasını gösterdiler. Bu bina MYO’ya uygun olunca öğrencilerin yurt sorunu da Erciş’teki yurtlarla çözüldü” şeklinde konuştu. 
 
        Muradiye Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Harun Yücel ise, Muradiye’nin potansiyelinin şu ana kadar değerlendirilmediğine dikkat çekerek, “Bugün bu potansiyeli ortaya çıkarmak adına önemli bir adım olan MYO’yu açıyoruz. İlçemizin önemli bir hayalini gerçekleştiriyoruz. Kıymetli Muradiyeli hemşerilerimizin akademisyenlerimize ve öğrencilerimize sahip çıkacağına eminim. Emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. 
 
        Muradiye MYO hakkında bilgiler aktaran MYO Müdürü Prof. Dr. Naci Genç de 6 bölüm ve 7 programda 90 öğrenciye eğitim verdiklerini belirtti. 
 
        Konuşmaların ardından Vali Zorluoğlu ve beraberindekiler, açılış kurdelesini keserek açılışını gerçekleştirdikleri MYO binasında incelemelerde bulundu. 
 
        İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, akademisyenler, öğrenciler ve Muradiyeli vatandaşlarımızın da katıldığı açılış sonrası Vali Murat Zorluoğlu, Muradiye Belediyesi tarafından başlatılan, Muradiye Şelalesi Restorasyon ve Peyzaj projesi kapsamında sürdürülen çalışmaları yerinde inceledi.
 
        

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol