25 Eylül 2016 Pazar 00:58
2016 Tesettür Giyim Modası

Tesettür giyim modası dönemde çığ gibi büyüyen bir sektör. Tasarımcıların çoğalması da bu sektörün gelişmesinde büyük etkili bir faktör. Tesettürde gösterişten kaçılması önemli. 2016 Tesettür Giyim Modası daha çok spor şıklık ön planda. Bu bağlamda salaş olarak tarif edeceğimiz modeller daha çok tercih ediliyor.

Şal

İpek eşarp her zaman rahatlığıyla bizi cezbediyor fakat bir hayli yüksek maliyeti ise cep yakıyor. Özellikle yaz aylarında son dönemde bir hayli fazlaca kullanılan pamuk şallar imdadımıza yetişiyor. Yumuşak dokusu, nefes alabilen yüzeyi ve birçok farklı modeliyle son dönemde birçok yerde gördük. Aynı zamanda pamuk şallar spor görünümü ve kolay yapılabilir olmasıyla da oldukça kullanışlı.

Tunik

2016 da daha çok boyfriend tunikleri gördük. Anında giy çık olmaları nedeniyle tercih edilebilir. Burada dikkat edilmesi gereken ise kumaş. Krep kumaş, ipek tercihleri yerinde olur. Hele bazı kumaşlar var ki oldukça güzel görünümünün yanında maalesef formunu koruyamıyor. Kaba tarifiyle ütü tutmuyor. Bir kıyafetin hoş durması, modeli dışında şekliyle de belli oluyor.

Bu açıdan tunik seçerken buna dikkat etmek gerek. 2016 da tuniklerde etnik desenler sıklıkla kullanıldı. Aynı zamanda çizgiler. Çizgiler bu seneye damgasını vurdu diyebiliriz. Beyaz üstüne lacivert veya kahverengi çizgiler, ekoseler çok modaydı. Tabi ki bir de renkli çizgiler her eşarba, şala uyan her türlü pantolonla kombinlenebilen tunikler bunlar.

Pantolon ve etek

Mom jeanler bu sene sokak stilinde tamamlayıcı unsurlardı. Aynı zamanda bilekte biten kumaş pantolonlar da çok tercih ediliyor. Yaz döneminde ise daha çok bol paçalı, etnik, bohem, modern çizgili pantolonlar hem rahat hem de şıklığı tamamlamak için çok uygunlar. Etekte ise her zaman moda olan kalem eteklerden yine vazgeçilmedi. Renkler ve desenler etekte de kendini belli etti. Alta doğru genişleyen, çan şeklindeki denim etekler de bu düğme detaylarıyla bu dönem kendini çok gösteriyor.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 25.09.2016 00:58
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol