31 Aralık 2016 Cumartesi 16:13
Akyürek, Sivil Toplum Kuruluşları İle Gurur Duyuyoruz
Konya - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformunun aylık toplantısına konuşmacı olarak katıldı.

e-karaman haber sitesinin edindiği bilgiye göre, Sosyal Araştırmalar ve Dayanışma Vakfı’nın (SADAV) ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu İlim ve Kültür Birimi Başkanı Prof. Dr. Ali Akmaz, 2017 programları hakkında bilgi verdi.

Konya Sivil toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Muhsin Görgülügil, 165 dernek, vakıf ve sendikadan oluşan bir yapı haline geldiklerini ve her geçen gün sayının arttığını belirterek, faaliyetlerini anlattı.

SADAV Kurucu Üyesi, Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü Ercan Uslu, Konya’nın, dünyada çok az rastlanabilecek tarzda, başkaları için yaşamaya kendini adamış insan topluluklarından oluşan bir vakıf şehri olduğunu belirtti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, son 12 yılda yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Konya’daki hizmetlerin başarılı bir şekilde hayata geçirilmesinin önemine dikkat çeken Başkan Akyürek, “Konya’nın ayrı bir güzelliği ve yapısı var. Hedeflediğimiz her şeye ulaşabileceğimiz bir insan ve şehir altyapısı var, bereket var” dedi.

YENİ BAĞLANAN ALANLARA YAPILAN YATIRIM 1,5 MİLYAR

Konuşmasında, 2 yıldır uygulanan Yeni Büyükşehir Yasası’ndan ve bu kapsamda yapılan yatırımlardan da bahseden Başkan Akyürek, “Merkez ve ilçeler hariç 752 yerleşim yerinde, 1.196 mahallede hizmet veriyoruz. Beldelerin büyük bir çoğunluğunun alt yapısı eksikti. 2 yıl içinde bunların tamamına girme sözü vermiştik. Bunu gerçekleştirdik. Altyapı konusunda ihalesini yapmadığımız, yatırımını başlatmadığımız belde kalmadı. Büyükşehir’e bağlı yaklaşık 5 bin kilometre köy yolu var. Bunların yarıdan fazlasını yeniledik. Geri kalanını 2017 sonuna kadar bitirmeye çalışacağız. Son 2 senede yatırım bütçemizin büyük çoğunluğunu Yeni Büyükşehir Yasası çerçevesinde Konya’nın topyekün kalkınması adına yeni bağlanan yerlere aktardık. 2 yıl içinde Büyükşehir’e yeni bağlanan alanlara yaptığımız yatırım tutarı 1,5 milyar liraya yaklaştı” diye konuştu.

STK’LARA SU İNDİRİMİ

KOSKİ Genel Kurulunda alınan kararla, şehit aileleri ve engellilerin ardından sivil toplum kuruluşlarının kullandığı su fiyatlarının da yüzde 50’sinin uygulanacağını belirten Başkan Akyürek, uygulamanın 1 Ocak itibariyle başlayacağını dile getirdi.

Konuşmasında, devam eden ve projelendirilen yatırımları anlatarak, hükümet eliyle yürütülen çevre yolu, metro ve KOP’tan gelecek içme suyu yatırımları hakkında bilgi veren Başkan Akyürek, “Cumhurbaşkanımız KOP projesinin içine Konya şehir merkezi içme suyunu koydurdu ve Konya’nın 50 yıllık su ihtiyacı garantilendi. Konya merkezde musluklardan adeta memba suyu akacak. 600 milyon liralık yatırımın şu anda yüzde 85’i tamamlandı, arıtması tamamlandı. İnşallah 2017 yılı içinde hizmete girecek” dedi.

Konya’daki sivil toplum kuruluşları ile gurur duyduklarını kaydeden Başkan Akyürek, şöyle devam etti: “Biz sivil toplum kuruluşlarımızla gurur duyuyoruz. Konyamız bir vakıf şehridir. Belediyelerimiz de geniş anlamda bir sivil toplum kuruluşu. Şimdi hep birlikte yeni bir sıçrama dönemini yaşamamamız gerekiyor. STK’lar, hürmet duygusuyla, asabiyet içine girmeden, kamil insan, mükerrem insan yetiştirme çalışmasına yeni metotlarla girmeli ve yeni bir aşamaya geçmelidir.”

VAHDET, SAMİMİYET, GAYRET

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ise, Konya’da sivil toplum kuruluşların ortaya koyduğu bu dayanışmanın önemine dikkat çekerek, “Birbirimize bir kat daha sarılarak, yeni şeyler üreterek çalışmalıyız. Kendi değerlerimizi kendi neslimize aktarmak için yeni yollar bulma konusunda gayret göstermeliyiz. Vahdet, samimiyet ve gayret bir arada olduktan sonra muvaffakiyetin olmaması mümkün değil. Birbirimize bir kat daha sarılarak kenetlenmeliyiz” diye konuştu.

Programın sonunda Konya Sivil toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Muhsin Görgülügil, günün anısına Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e plaket takdim etti.

Son Güncelleme: 31.12.2016 16:43
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol