02 Şubat 2017 Perşembe 01:30
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Giysi Yardım Merkezi Mutlu Ediyor
 Büyükşehir Belediyesi’ne ait, "Giysi Yardım Merkezi"nde ailelerin giysi ihtiyaçları, hiçbir ücret ödemeden tepeden tırnağa karşılanıyor.

 Dar gelirli ailelerin,  kömür, gıda ve ekmek gibi ihtiyaçlarını karşılayan Büyükşehir Belediyesi, giysi ihtiyaçlarını gidermelerinde de yardımcı oluyor.

 Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 2008 yılından bugüne hizmet veren ve mağazadan farkı olmayan "Giysi Yardım Merkezi"nde, dar gelirli aileler, hiçbir ücret ödemeden ihtiyaçlarını tepeden tırnağa karşılıyor.

 Bugüne kadar 5 bin ailenin faydalandığı merkezden, 585 bin 553 parça giysi tamamen ücretsiz olarak ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı. 

 -AYRI AYRI REYONLARDA SEÇİM YAPILIYOR…

 Aileler, Ulus Anafartalar Caddesi’nde bulunan merkeze gelerek, erkek, kadın ve çocuklara yönelik olarak ayrılan katlarda isteklerine göre seçim yapıyorlar. Yeni giysilerin özenle düzenlendiği reyonlardan gönül rahatlığıyla beğendikleri giysileri deneyip alabilen ailelere, görevliler de yardımcı oluyor.

 Merkezde;  Hırka, yelek, bluz, tişört, pardösü, pijama takımı, iç çamaşır, triko kazak, manto, eşarp, mont, pantolon, kemer, gömlek, kaşkol, bere, eldiven, eşofman, ayakkabı gibi birçok kıyafet yer alıyor. Öğrenciler için okul çantası ve aksesuarlarının yanı sıra merkezde çeşitli oyuncaklar da bulunuyor.

 Maddi durumları, ihtiyaçlarını karşılamaya yeterli olmayan aileler, merkezden mutlu ayrılıyorlar. Giysi yardımından, TUİK verilerine göre ‘çok yoksul’ olarak sınıflandırılan aileler yararlanabiliyor. 

 Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal yardımlarına başvuruda bulunan ailelerin sosyal ve ekonomik durumları, önce "Yerinde İnceleme Memurları" tarafından inceleniyor.


Son Güncelleme: 02.02.2017 01:56
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol