02 Eylül 2016 Cuma 16:53
Araba Farı Nasıl Temizlenir?

Birçok araba kullanan kişilerin araba farları darbelere dayanıklı olarak üretilen polikarbon camdan üretilmektedir. Bu cam farların yüzeyi güneş ışığı ve çiziklerden korumak amacıyla kaplanır. Fakat bu durum bile zamanla aşınmaya başlar bu duruma sebep olan güneş ışığı ve deterjandır. Farın korunması ortadan kalktığında, polikarbon camlar güneş ışığı ve diğer sorunlara maruz kalır bu nedenle sararma ve matlaşma meydana gelir. Bu yüzden aydınlatma da azalmalar ortaya çıkar.

Bu sorunlar ortaya çıktığı zaman performans kaybına neden olacağı için tamirciye götürüldüğünde belli maliyette temizlenmesi mümkün olsa da genel olarak temizleme değil değiştirme yoluna başvurulur. Bu durum ise maddi kayba neden olacaktır. Peki, yeni far almak yerine kişinin kendinin bile çözebileceği durum varken değiştirmeye gerek yoktur. Âmâ Araba Farı Nasıl Temizlenir sorusuna cevap olarak;

-Temizleme Malzemeleri:

1.Maskeleme bandı.

2.Su zımparası.

3.Sıvı pasta.

4.Plastik cila.

5.Polisaj makinası ve sünger başlık.

Öncelikle, maskeleme bandı sayesinde farın etrafı kaplanır, açıkta boyalı kısım kalmamasına dikkat edilmelidir. Boyalı kısım kaldığı takdirde boyalı Kısıma zarar verebilir. Ondan sonraki işlem ise, fardaki çiziklere göre seçilen zımparanın rahat kullanılacak şekilde kesilip camın yüzeyini ıslatarak zımpara işlemini fazla bastırmadan zımparalanır. Zımpara devam edildikçe yüzeydeki tortular çıkacaktır. Bu tortu farın matlaşmasını sebep olan tabakadır.

Zımparalama bittikten sonra camın yüzeyi önceki halinden daha mat duruma gelecektir. Camın yüzeyi pürüzsüz olana kadar zımparalama işi devam edilmelidir. Bu iş bittikten sonra far yüzeyini yıkamak ve özenli şekilde silmek gerekmektedir. Zımpalama, yıkama ve kurulama işi bittikten sonra ise, pasta işlemine geçilmelidir. Sünger yardımıyla düşük devirde çalışan polisaj makinası yardımı ile uygulamak mümkün olacaktır. Pastalama uygulaması camın yüzeyini temizlemek için kullanılır.

Pata işlemi sona erdikten sonra cila işlemine başlanmalıdır. Fakat en önemli faktör, plastik cila kullanmaktır. Farın orijinal halini almada görev alır. Cilayı cam yüzeyine sünger yardımı ile pontaj makinasıyla iyice yedirildiğinde arabamızın farı eski halini alana kadar devam edebilir ve farın eski haline döndüğünü gözlemleyebiliriz.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 02.09.2016 16:53
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol