07 Ekim 2016 Cuma 16:44
Arıcılık ve Faydaları

Arıcılık Türkiye'de  yaygın olarak yapılan bir meslek. Bir çok arıcımız bu işe hobi olarak başlar ancak kısa sürede meslek haline gelir ve vazgeçilmez bir tutku halini alır.

Arıcılık yapmanın bir çok önemli faydası vardır. Düzenli bir gelir edinmenin yanında sağlığınızda olumlu yönde etkilenecektir. Arıcılığa başlamak için küçük bir bütçe ayırmak yeterli. 2 kovan arı ile bu işe girişmeniz mümkün. Malzemeleri dahil 500 tl gibi bir bütçeyle rahatlıkla bu güzel hobiye başlayabilirsiniz. Ve sonrası hızla gelecektir.

Her ilimiz de arıcı birlikleri mevcut. Arıcılarımız fırsat buldukça birlikte toplanarak birbirlerine katkı sağlayacak şekilde bilgi paylaşımında bulunurlar. Bilgi açısından sıkıntı çekmezsiniz. Kitapçılarda bir çok değerli arıcımızın hazırladığı arıcılık kitabı var. Hemen bir tane temin edebilir ve kısa sürede bu işin uzmanı olabilirsiniz.

Peki arıları nereye koyacaksınız? Bulunduğunuz ili tanırsınız muhtemelen. Şöyle hemen ilin çevresinde bir tepenin yamacına, bir tarlanın kenarına veya bir elma bahçesinin bir köşesinde kendinize yer bulabilirsiniz. Arılar tozlaşmaya büyük katkı sağladıkları için bahçe sahipleri bu isteğinizi geri çevirmeyecektir.

Ve üretim başlar. Sezonda üreteceğiniz balları sofranızda görmek sizi heyecanlandıracaktır. Çünkü kendiniz ürettiğiniz için mesleğe daha çok ısınacaksınız. Ve elinizdeki balları eşe dosta ikram ederek arıcı olduğunuzu onlara duyurabilirsiniz. Ve bal satışına başlamış olurusunz. Arıcılık girişimciler açısından ilgi duyulması gereken bir iştir.

Ve arının bir çok yan ürünü vardır. Bu gün kilosu neredeyse 5 bin tl yi bulan arı sütü üretimi yaparak sağlığınıza katkıda bulunabilirsiniz. Üstelik bu arı sütü, polen ve propolisi çevrenizdeki dostlarınıza satarak geçiminize katkı sağlamış olursunuz. Arıcılık yapmak daha önceleri çok zordu.  Doğadaki bala ulaşmak zor olduğundan bal çok değerliydi. Ama şimdi teknik arıcılık sayesinde bu iş kolaylaştı. Mucizevi besin bal ve yan ürünlerine ulaşmak artık daha kolay.

Ve temiz hava. Bazılarımız için doğada kamp yapmak için paraya ihtiyacımız vardır. Ancak arıcılar bu kamp işini günlük olarak yaptıkları için oksijeni bol temiz havada doyasıya kalma fırsatı yakalarlar. Arıcılık temiz hava ile sağlığımıza katkı sağlayan güzel bir iştir.

Arıcılık malzemelerine ise ilinizde rahatlıkla ulaşmanız mümkün. Ayrıca internet üzerinde bir çok arıcı bloğu ve arıcılık sitesi mevcut. Hemen ürün siparişi vererek malzemeleri temin edebilirsiniz.


e-karaman.com

Son Güncelleme: 07.10.2016 16:44
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol