03 Kasım 2016 Perşembe 22:10
Avangarde Yemek Odaları ve Özellikleri

Avangarde kelimesi aslında Fransızcadan gelmektedir. Avant-garde aslında Fransızca da askeri bir terim olarak öncü birlik anlamında kullanılır ama eş anlamlı olarak yenilikçi kişiler anlamında da kullanılmaktadır.

Peki, Avangarde Yemek Odaları Özellikleri Nedir?

Avangarde yemek odaları normalden biraz daha sadeleşmiş biraz daha cilalanarak parlatılmış eski usul klasik mobilya tarzıdır. Son zamanlarda köşklerde saraylarda kullanılan kumaş türlerini barındırır. Avangarde yemek odaları altın renginde varaklarla süslenmiş motiflerle de karşımıza çıkmaktadır.

Ne Kadar Yaygın

Avangarde yemek odaları günümüzde başlı başına nerdeyse bir akım haline gelerek birçok mobilyacı artık bu yemek odalarını özel tasarım özel siparişle yapmaktadır ve yaptırmaktadır. Bu yemek odalarının en önemli özelliği Osmanlı zamanında olduğu gibi kumaş ve desenlerle süslenip Osmanlı motiflerinin ince ayrıntılarla işlenmesiyle ortaya çıkmasıdır. İstanbul'un eşsiz boğazındaki tarihe tanıklık edecek emektar yalıları incelediğinizde hemen hemen hepsinde avangarde yemek odaları sizi büyüleyici ihtişamıyla karşılayacaktır.

Dayanıklılığı

Normal dışarıdan aldığımız mobilya gibi olmadıklarından dolayı avangarde yemek odaları daha sağlam ve daha özel işçiliklerle yapılmaktadır. Tabi bunun neticesi olarak ekonomik olarak da diğer sıradan mobilyalara oranla daha el yakmaktadır ancak avangarde yemek odaları odanızı hazırlattığınız zaman artık daha farklı bir ihtişama bürünüyorsunuz. Her masaya oturduğunuzda yılların verdiği özlemleri tarihi kokular sanki burnunuzda tütüyor.

Kesinlikle Avangarde Yemek Odaları

Eğer bir yemek odası kuracaksanız kesinlikle avangarde yemek odası olmalı. Eğer ailenizi ihtişamlı ve görkemli bir masada ağırlamak isterseniz avangarde yemek odaları kesinlikle tavsiyemdir. Emin olun ki eşiniz dostunuz hiç eksik olmayacak diyecek kadar da iddialıyım. Yalnız avangarde yemek odası alırken dikkatli olun piyasada taklitleri mevcut avangarde mobilyalar çok sağlam olur ve asla kırılmaz işçiliklerini de gözle görülür derecede fark edersiniz. Siz yenilikçi kişiler eskiyle bir köprü kurmanız dileğiyle...

e-karaman.com

Son Güncelleme: 03.11.2016 22:10
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol