Hasan Özen
Hasan Özen
23 Nisan 2019 Salı 01:46
BELEDİYE BAŞKANI SAVAŞ KALAYCI’NIN 23 NİSAN MESAJI

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 99. Yıldönümü ve Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramını kutlayan Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, yayımladığı mesajında; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın barış ve kardeşlik gibi değerleri içinde barındıran farklı kültürlerin aynı noktada buluşmasını sağlayan bir çocuk bayramı olduğuna dikkat çekerek şu ifadelere yer verdi:
“23 Nisan 1920, bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, egemenliğin kaynağının millet olarak ilan edildiği önemli bir gün iken, diğer taraftan geleceğimizin güvencesi çocuklarımız için bir bayram olarak kutlanmaktadır.
Milli Mücadeleye önderlik eden bir ruh ile açılan Meclisimiz, kurulduğu andan bugüne kadar geçen 99 yıllık süre içerisinde devletimizin, cumhuriyetimizin ve demokrasimizin en büyük teminatı olmuştur. Meclisimizin kurulmasıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bugün tüm dünya çocukları tarafından coşkuyla kutlanmaktadır. Bu bayram Türkiye Cumhuriyetinin gelecek nesillere verdiği değerin ve duyduğu güvenin bir göstergesidir.
Bu itibarla yarının büyüklerinin, vatan ve millet sevgisi doğrultusunda iyi yetişmeleri, sorumlu ve duyarlı birer vatandaş olabilmeleri için gereken tüm çabanın gösterilmesi milli bir görev olarak değerlendirilmelidir. Bu vesileyle çocuklarımızın bu anlamlı ve önemli bayramını kutluyor, geleceğin müreffeh Türkiye'sine katkıda bulunacakları inancıyla üstün başarılar diliyor, bu mukaddes vatanı ve aziz Meclis'i emanet eden başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm kurucu kahramanları, aziz şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyorum.”
 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol