14 Şubat 2017 Salı 14:10
Cinsel Uyarıcı Kullanmanın Ardındaki O Gerçek !

Kadın cinsel uyarıcılarla ilgili olarak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. 2015 yılından önce üretilen ve ABD kökenli olan bir ilacın kadın libidosunun artmasına yardımcı olduğu belirtilmişti. ABD tarafından onaylanarak satışa sunulan ilaçların Türkiye’de satışına henüz başlanmadı. 

İlaç hakkında bir yetkili tarafından yapılan bir açıklama ilacın yan etkilerinin olduğu yönünde. Yapılan açıklamada ilacın yan etkilerinin tansiyon düşüklüğü, baş dönmesi ve baygınlık olarak belirtildi. Özellikle alkolle alınması halinde bazı yan etkilerinin olacağı ilacı alkolle kullanmamak ise bir zorunluluk.

Üretilen bu ilaçla ilgili olarak ABD Ulusal Tüketiciler Birliği açıklamaları ise ilacın kadın doğum kontrol haplarından sonra en etkili ilaç olduğu yönünde.

ABD Ulusal Tüketiciler Birliği’nin yaptığı açıklamanın aleyhinde bir açıklama ise Türkiye’den geldi. Henüz Türkiye’de satışa sunulmayan ilaçla ilgili olarak konuşan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Esat Orhon: Bu etken maddeyi kullanan kadınlarda ciddi tansiyon düşmelerine yol açabileceği uyarısı var. Alkol ile birlikte alındığında ise, baygınlık ve bilinç kaybı yaşanması söz konusu olabilir. Dedi.

İlaç 2015  Yılından İtibaren Piyasalarda

İlacın ABD’de üretilmesinden kısa bir süre sonra piyasaya sürülmeye başlandığı, 2015 yılından itibaren bir çok ülkede satışının yapıldığı belirtiliyor. Kadınların bozuk düzeyde olan cinsel aktivite isteksizliklerinin iyileştirilmesi için üretilen bu ilacın çalışma mekanizması ile etki süreçleri hakkında kesin bir açıklama yapılmıyor.

Son Güncelleme: 14.02.2017 16:21
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol